Annonce
Vesterhavsposten

Det var fra klitterne på Hvidbjerg Strand, at Peter Nielsen så drømmen blive til virkelighed

Peter Nielsen er én mand med mange bolde i luften. Hans hjertebarn er Outdoor360, som han investerer både tid og penge i.
Peter Nielsen har flere bolde i luften end de fleste, og han har forsøgt ikke at lade corona slå ham og hans virksomhed ud.

Oksbøl: Nærmest mennesketomt på Hvidbjerg Strand. En nervøs følelse af, at det måske ikke blev det arrangement, Peter Nielsen havde drømt om.

- Men så gik jeg op mod klitterne og kiggede ned mod byen. Og hvilket syn. Så står der altså bare flere hundrede mennesker og er på vej ned mod stranden. Det er dét, jeg elsker ved det, jeg laver. At samle mennesker og give dem oplevelser i naturen.

I dette tilfælde var det som tovholder på et nyt initiativ med nytårsbad ved Vesterhavet. Men Peter Nielsen er mange ting foruden tovholder. Housemanager. Virksomhedsejer. Byrådspolitiker. Familiefar. Naturelsker.

Annonce

Sidstnævnte gjorde han til én af sine leveveje i 2019, hvor han søsatte virksomheden Outdoor360, som tilbyder events og oplevelser i den vestjyske natur.

- Jeg elsker det. Uanset vejret er det bare fedt at give folk en naturoplevelse, når vi eksempelvis smækker vores mobile sauna ud på stranden ud til det vildeste vesterhav, fortæller altmuligmanden, som stiftede firmaet få måneder før corona brød ud, og alt blev forandret efter den 11. marts, hvor Mette Frederiksen lukkede landet ned.

- Jeg søger fællesskabsfølelsen, og jeg vil gerne kombinere det med naturen, som er så ukompliceret, fortæller Peter Nielsen.

Gav ikke op

Herefter fulgte en hård periode med flere aflysninger, hvilket satte sine spor på humøret.

- Altså det slider jo helt vildt på en, og man bliver jo opgivende til sidst, når det ene event efter det andet bliver aflyst, siger han.

Men håndklædet blev ikke kastet i ringen. Tværtimod. Peter Nielsen fortsatte ufortrødent og arrangerede blandt andet en udendørs koncert i området omkring Ho, hvor 200 mennesker var samlet til en dag med høj solskin og god musik omkranset af nåletræer og dansk sommerstemning.

200 deltagere var mødt op, da der var udendørs koncert i Ho sidste sommer. I år vil folkene bag gentage succesen, og Peter Nielsen forventer og håber, at det er muligt at afvikle udendørskoncerten den 25. juni 2021 for op til 250 gæster. PR foto

Under koncerten satte Peter Nielsen sig ved siden af en ældre dame. Reaktionen glemmer han ikke lige foreløbigt, som han med tyk vestjysk dialekt forsøger at parodiere, da Vesterhavsposten besøger ham på kontoret i Blåvandshuk Golfklub.

- 'Piæter, prøw u sier, æ hoer stoer op', sagde hun til mig, mens hun trak sit ene ærme op og viste gåsehuden. Det er sådan noget som dét, der giver mig et kæmpe kick. Når jeg kan gøre en forskel for andre mennesker.


Selvfølgelig skal det kunne løbe rundt, men det er oplevelsen, der er det vigtigste.

Peter NIelsen


Annonce

Der er tryk på

Peter Nielsen har prøvet lidt af hvert og skiftet job et par gange eller tre i løbet af sit 56 år lange liv. Den erhvervsmæssige hjemmebane er på nuværende tidspunkt Blåvandshuk Golfklub, hvor han er housemanager, mens der også er plads til en stol i byrådet og helt aktuelt event-virksomheden, som han sprøjter både tid og penge i.

Eksempelvis har han lige investeret 300.000 kroner i 20 e-fatbikes, som er en motordreven cykel, der skal give deltagerne mulighed for at aflægge flere kilometer end med normale cykler og dermed se endnu mere af kommunens naturområder.

- Det er ikke en beslutning, der er taget hen over natten, og jeg er sikker på, at det nok skal blive en succes.  Men det handler ikke om økonomien for mig. Selvfølgelig skal det kunne løbe rundt, men det er oplevelsen, der er det vigtigste.

Peter Nielsen

56 år, født i Ådum, vokset op i Varde. Gift med Mette Plauborg fra Oksbøl. Parret flyttede fra Varde til Oksbøl i 1994, og de har tre sønner Mikkel, Malthe og Magnus. 

Iværksætter, ejer af outdoor360.dk, selvstændig konsulent og housemanager Blåvandshuk Golf & Blåvandshuk Fodboldgolf.

Byrådsmedlem for Venstre i Varde Kommune. Næstformand Plan & Teknik samt Udvlagsmedlem Erhverv & Økonomi.

Og selvom den innovative vestjyde har fart på og politisk går ind for 'vækst og udvikling', som han selv beskriver det, så bliver det ikke en kort fornøjelse med Outdoor360.

- Jeg kan sagtens se mig selv blive gammel med den virksomhed. Jeg dur ikke til at sidde ved et skrivebord, men omvendt skal jeg heller ikke være leder i en virksomhed med HR-arbejde for flere medarbejdere, der følger med, siger han og uddyber:

- Derfor passer det mig fint, sådan som virksomheden er i dag. Jeg synes selv, at jeg er knivskarp til at sætte ting sammen, og jeg vil også gerne langt ind i driften, så det er min plan at fortsætte med det.

Om den plan holder stik, må tiden vise. Indtil da er der lige golfklubben at holde styr på. Og udendørsaktiviteterne. Og byrådet. Og familielivet. Peter Nielsen medgiver da også selv, at der er tryk på, men sådan skal det også gerne være.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Livreddertårnet i Vejers fejrer 20 års fødselsdag - tårnet åbner med kage på fredag

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Landmand går biodiversitetens vej: Lader naturen råde på markerne

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Forstander om specielt og uvist år: - Det har været som at starte en helt ny efterskole

Ugeavisen Varde

Bestyrelser på plejehjem skal sikre indflydelse

Vesterhavsposten

Tag på Rasmus Klump-skattejagt i Oksbøl

Vesterhavsposten

Nedlukning, selvtest og strejke: Frøstruphave-elever ser tilbage på et kaotisk skoleår, hvor de er blevet frarøvet tre måneder

Vesterhavsposten

Gunnar fra Oksbøl er kommet i det fine selskab: Han modtog DBU's guldemblem

Vesterhavsposten

Suverænt fodboldår i Oksbøl: Oprykning og få minutter fra pokalsensation

Ugeavisen Varde

Nu kan du få en pind i næsen i Henne

Vesterhavsposten

Anja fra Oksbøl er spidskandidat Nye Borgerlige

Vesterhavsposten

Et flag med en stor betydning for turismen

Vesterhavsposten

Bentes store drøm er gået i opfyldelse: - Nu mangler vi bare tyskerne

Vesterhavsposten

Klassefighten 2021 - Hvem er Bertil, og hvad laver han i Nymindegab?

Vesterhavsposten

Jette tegner billeder til ny børnebog om kirkelige vielser af homoseksuelle

Vesterhavsposten

Ja tak til flere kommunale byggegrunde i de mindre byer

Vesterhavsposten

Gamer-fædre vil uddanne CS:GO-talenter i Nørre Nebel: - Drømmen er at sende en til Astralis

Vesterhavsposten

Grundlovsfest i Lunde Præstegårdshave

Vesterhavsposten

Esport vokser sig større og større i Danmark

Vesterhavsposten

Virksomhed i Nørre Nebel: Familien Lauridsen løber ingen steder

Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Ugeavisen Varde

Supersankere: Find de ukendte lækkerier i naturen

Vesterhavsposten

Kvong Fitness stod til at holde lukket, men så trådte lokalområdet til

Annonce