Annonce
Vesterhavsposten

Dyrene flokkes om Conny - men menneskene mangler

Dyrene flokkes om Conny Engholm Knudsen i Engholm Dyrepark ved Nørre Nebel. Men der mangler nogle mennesker i hverdagen. Foto: Steen Tue Bjerborg
Engholm Dyrepark ved Nørre Nebel er nu helt åben med masser af dyreliv, friske lam og splinternyt indgangshus. Men uden tyskere og andre turister mangler gæsterne i hverdagen.

Nr. Nebel: Conny Engholm Knudsen, der ejer og driver Engholm Dyrepark, og Vesterhavspostens udsendte er ikke nået mange skridt ind i den fire hektar store nye dyrepark lige vest for Nr. Nebel, før dyrene kommer springende.

Svin, heste, kaniner, får, de små søde nye lam, de mere eksotiske og sjældne alpakaer, ja selv den ellers bare private og fritløbende kat, er der som på en studs.

Selvfølgelig er Conny Engholms gulerødder i hånden et lokkende trækplaster. Men da hun sætter sig ned og begynder at klappe og nusse dyrene i deres pels, er det tydeligt, at det lige så meget handler om menneskelig kontakt. At dyrene savner, at der kommer nogle flere i dyreparken og ser og møder dyrene, hvor de er.


Vi har aldrig været så mange dyr og så klar som nu til at tage imod

Conny Engholm Knudsen


-  Det er dejligt, at vi har fået lov at åbne. Men uden tyskerne og de andre turister er der meget stille og få gæster her i hverdagene. Og det er en skam, for vi har aldrig været så mange dyr og så klar som nu til at tage imod og give en rigtig god oplevelse, siger Conny Engholm, der blandt andet kan byde velkommen med et splinternyt indgangsparti og kiosk.

Mange i påsken

Da Engholm Dyrepark åbnede i påsken, var det tydeligt, at interessen var til stede, og at der nok skal være grundlag for nogle flere gæster i dyreparken. Hvis de bare kan få lov til at booke overnatninger i området og komme der som turister.

Conny Engholm Knudsen med et af dyreparkens nye lam, som nu bare venter på, at der kommer nogle gæster og beundrer og klapper dem. Foto: Steen Tue Bjerborg

- Indtil nu er det mest institutioner, børnehaver og skolegrupper, der kommer i hverdagen. Men der var virkelig mange her i påsken. Og det går også godt, når vejret er godt i weekenden. Så jeg er ikke urolig for fremtiden og helt sikker på, at det her nok skal blive godt. Bare der snart kan få lov til at komme nogle flere tyskere og andre turister hertil, konstaterer Conny Engholm.

Annonce

Andet end dyr

Det var en stor personlig drøm, der gik opfyldelse for den 43-årige uddannede dyrepasser, da hun sidste sommer kunne åbne sin helt egen dyrepark på Blåbjergvej ved Nørre Nebel.

I Engholm Dyrepark er der over 50 dyr og 13 arter. Foto: Steen Tue Bjerborg

I parken er der over 50 dyr fordelt på 13 arter. Men der er også en række andre aktiviteter som legefaciliteter, et bålsted og et madpakkehus, hvor der kan males sten. Og så kan man leje skinnecykler, som man kan køre på skinnecykelbanen lige før dyreparken - en attraktion, som Conny Engholm reklamerer for med en udstillet skinnecykel i dyreparken.

- Der er mange, der spørger til, hvad det er for noget, når de ser den. Og så kan jeg fortælle, at de kan booke en cykel og tage en frisk tur på det gamle banelegeme kort herfra som et frisk afbræk fra oplevelserne i dyreparken. Og det er der mange, der gerne vil. Men igen kræver det jo, at turisterne kan få lov at komme her, så det ser vi altså frem til, slutter hun.

Engholm Dyrepark lejer også skinnecykler ud på skinnecykelbanen, der starter lige før dyreparken. Foto: Steen Tue Bjerborg

Engholm Dyrepark

Engholm Dyrepark på Blåbjergvej ved Nørre Nebel har åbent hver dag fra kl. 10 til 17.

Dyreparken huser over 50 klappedyr fordelt på godt 13 arter og har stort fokus på dyrevelfærd og bæredygtighed.

Ud over dyrene har parken en række andre aktiviteter som bålplads, legeområde og udlejning af skinnecykler.

Engholm Dyrepark ejes og drives alene af Conny Engholm Knudsen. Hun er uddannet dyrepasser i Blåvand Zoo og bor nu ved dyreparken med sin mand, Joakim Gynbo, der er seniorsergent i Oksbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce