Annonce
Vesterhavsposten

Efter 32 år som klitplantør stopper Niels Christiansen

Niels Christiansen gik ud af byrådet ved seneste valg. Nu er han også stoppet som klitplantør og har sat sommerhuset til salg, for familien flytter fra området. Foto: Yvonn Tittel
Han fylder 67 år i april, men han ville være fortsat, til han fyldte 70. Det har et voldsomt høretab sat en stopper for.

Houstrup: Niels Christiansen stopper som skovfoged efter 32 år i plantørboligen på Blåbjergvej. Han kan ikke høre nok til at fortsætte med at arbejde, derfor trækker han stikket - af samme årsag, som han sidste år meddelte, at han ikke genopstillede til byrådet.

På tomandshånd går det stadig, om end også dét kniber. Men i større grupper går det slet ikke mere. I næste måned skal han have indopereret kunstig hørelse.

- Jeg skal have et cochlear implantat. Hvor man opererer en sender ind bag øret og derfra borer små ledninger ind til høresneglen og kobler med et høreapparat, der bliver fæstnet med magneter udenpå huden bag ved øret, siger han.

Annonce

Han er meget glad for de 32 år, familien har haft i Houstrup. Han har været med, fra plantningen af den nye Nørre Nebel Skov i halvfemserne og da genopretningen af Skjern Å dalen gik i gang, og han glæder sig især over, at kronvildtet er kommet tilbage til Blaabjerg.

Niels Christiansen har også trukket i trådene som politiker i først Blåbjerg Kommune i otte år og siden i Varde Kommune i 16 år.

I Blåbjerg valgt på lokalliste, i storkommunen blev han konservativ.

Jeg skal have et cochlear implantat. Hvor man opererer en sender ind bag øret og derfra borer små ledninger ind til høresneglen, og kobler med et høreapparat, der bliver fæstnet med magneter udenpå huden bag ved øret.

Niels Christiansen

- Det var i Connie Hedegaards tid, og hendes grønne profil var afgørende for mit valg, det er der ingen tvivl om, siger han.

Hans profil har været grøn hele tiden, og er der andet, han er stolt af, er det, at hans mangeårige mantra om, at der skal være grænser for sommerhusområder, er ved at vinde gehør.

Interessen og engagementet er intakt. Hørelsen gør det bare umuligt at tage del i både politik og arbejde. Derfor er han flyttet i familiens sommerhus i Houstrup, som nu også er sat til salg, for fremtiden bliver i skovene omkring Salten Langsø, hvor den ældste af sønnerne er skovfoged. Hans hustru er flyttet i forvejen, for hun er begyndt i sit nye arbejde som sygeplejerske i hjemmeplejen i Brædstrup i Horsens Kommune.

Niels Christiansen

67 år.

Klitplantør i Naturstyrelsen Blåvandshuk i 32 år.

Lokalpolitiker i Blåbjerg Kommune i otte år, i kommunalbestyrelsen i Varde Kommune for Det Konservative Folkeparti i 16 år.

Annonce
Vesterhavsposten

Tilflytteren Birgitte har flyttet Sportigan til det gamle apotek

Annonce
Vesterhavsposten

Boldklubben Vestkysten kåret som tredjebedste idrætsforening

Annonce
Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ny bankrådgiver i Nordea Bank Varde

Vesterhavsposten

Outlet og svigerdatter blev fast del af tøjbutik

Ugeavisen Varde

Udstilling i nyåbnet galleri reflekterer over livets gang

Vesterhavsposten

Butiksejer: ”Det ville være en katastrofe”

Vesterhavsposten

Biler, påskeæg, godter og gavekort er klar til AMOK Søndag

Ugeavisen Varde

Lokal maler nyfortolker det vestjyske landskab

Annonce