Annonce
Vesterhavsposten

Emil slap gennem nåletøjet, og springer ud som musicalperformer

Emil Asbjørn Madsen fra Oksbøl er denne sommer blevet uddannet musical performer på teatret i Fredericia. Dem uddannes, der kun otte styks af på et år. PR-foto
Kun otte elever optages årligt på musicalakademiet i Fredericia. Efter tre års uddannelse er Emil Asbjørn fra Oksbøl klar til at erobre roller i musicals i både ind- og udland. Med sig har han også en uddannelse fra Syddansk Musikkonservatorium som sanger.
Annonce

Oksbøl: 27-årige Emil Asbjørn Madsen har altid vidst, at han skulle være noget inde for musikken.

Allerede som 4-årig var Emil Asbjørn med sin far, Benni Madsen, back-stage på Varde Sommerspil, hvor han var dybt betaget af hele pivtøjet. Nu 23 år efter springer Emil Asbjørn selv ud, som musical performer. Årligt slipper kun otte elever gennem nåleøjet på den tre-årige uddannelse til musical performer på "Den danske sceneskole musicalakademiet Fredericia" i daglig tale DDSKS.

Annonce

Musicalverdenen for hans fødder.

- Normalt er der omkring 130 ansøgere til akademiet, og der kommer som regel fire ind af hvert køn, siger Emil Asbjørn, der også er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg som sanger med fokus på genrerne jazz, rock og popsang.

Som 10-årig er Emil Asbjørn for første gang med i Musicalen "Sommer i Tyrol"  Arnbjergparken i Varde.


Den generøsitet der ligger i at fortælle en historie, der bevæger andre på den ene eller anden måde, er en helt unik oplevelse.

Emil Asbjørn Madsen, musical performer


- Jeg kommer fra et hjem med klaver, min mor Hanne Jørgensen underviser i musik, og det er nok gået i arv. I min gymnasietid i Varde var jeg også med i musicals på scenen eller i orkestret, siger Emil Asbjørn.

Emil Asbjørn elsker teaterlivet, fordi der altid opstår nye møder.

- Den generøsitet der ligger i at fortælle en historie, der bevæger andre på den ene eller anden måde, siger Emil Asbjørn, er en helt unik oplevelse som performer.

Selv blev han fornyelig fuldstændig ramt at intensiteten og samspillet med publikum, da han var med i i sidste opsætning af "Klokkeren fra Notre Dame" i Fredericia.

Emil Asbjørns top tre favorit musicals lige nu:

  • Forestillingen "Hamilton" på Broadway, er en kult hip hop musical, hvor man skal forvente at overnatte i kø for at få billetter trods det, at den har spillet i flere år.
  • Klassikeren "Klokkeren fra Notre Dame", fordi musikken er så storslået, og fordi den rør publikum med sin intensitet.
  • "King Kong the musical" på Broadway. Fordi den overrasker. King Kong gorillaen vejer 2 ton, hvor 14 dansere klatrer rundt på "dyret" ved at hægte sig fast, og bevæger sig rundt med wires. Surrealistisk dukketeater, hvor tre mand i en lydboks styrede stemme og øjenbryn.

- Jeg synes det er vildt interessant at få lov til at krænge sin sjæl ud på en scene i det offentlige rum. Det er bare den bedste følelse i verden, siger han og tilføjer:

Emil Asbjørn Madsen fra Oksbøl elsker at stå på en scene, fordi der i enhver historie, kan arbejdes på, at få den helt ud over kanten, så folk kan mærke den indeni. PR-foto

- Jeg har altid overgivet mig helt og ikke halvt, når det handler om teater, ligegyldigt om jeg selv spiller på scenen eller sidder blandt publikum.

Annonce

Alternativer og fremtiden

Da Emil Asbjørn lander en stor rolle i opsætningen af "Fame" i Musikhuset Esbjerg, mærker han for alvor trangen og et talent til at arbejde mere med musicalgenren.

- På konservatoriet havde jeg heldigvis Helle Hansen som sanglærer, der også underviser på akademiet i Fredericia, og hun var en uvurderlig hjælp i forhold til at forberede mig til at søge ind, siger Emil Asbjørn.

Hvad så med fremtiden?

- Jeg har et job i København næste sommer, indtil da er der alternativer, og jeg kan jo også undervise eller for eksempel duppe tegnefilm (red. lægge stemme til), det gad jeg godt at prøve, siger han.

Emil Asbjørn vil gerne slå et slag for at man søger ind på Musical og talentskolen i Varde.

- Har man den mindste interesse i sang, dans og dramatik, så er det bare med at gå til optagelsesprøve, for det er en rigtig sjov og varierende levevej, og man lærer så meget om sig selv hele tiden, siger Emil Asbjørn Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Vesterhavsposten

Lokal dyrepark findes det?

Annonce