Annonce
Vesterhavsposten

En bid af historien: Æggekage på Fahl Kro

I snart 100 år har Fahl Kro serveret æggekage. Nu kan man i oktober komme forbi og blive en del af historien og endda smage på den. Kroen er i dag en del af Ringkøbing-Skjern Museum, der står for arrangementerne. PR-Foto
Annonce

Hemmet: De fire første torsdage i oktober kan man komme med til hygge og æggekage i de gamle stuer på Fahl Kro, lyder det i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Museum.
Den traditionelle spise er blevet serveret i snart 100 år på kroen, også efter at Ringkøbing-Skjern Museum  overtog kroen til museumsbygning.

Annonce

Den excentrisk kroejer

Det var kroejer Simon Sommer der i sin tid begyndte at servere æggekage for sine gæster. Han skilte sig ud fra flokken og drak rødvin, hvor almindelige folk drak øl, han spillede kort med sine gæster og vandt ofte penge fra dem - og så serverede han æggekage. Æggene fik han fra kroens høns og serveringen foregik i Fahl Kros stuer, præcis som i dag. Og når der serveres æggekage på kroen er der lagt op til fest. Krofatter fortæller, musikken spiller, samtalen og hyggen fylder.

Annonce

Øl under pigekammeret

Pigekammer og ølkælderhistorierne om kroejer Simon Sommer er utallige. Det forlyder blandt andet, at den driftige kroejer gang på gang måtte vække den stakkels pige, der arbejdede på kroen, for under pigekammeret lå ølkælderen, og kunne Simon Sommer tjene lidt ekstra på sine gæster - så måtte pigen undvære sin søvn!

Tilbage til nutiden, hvor mundbind bæres, indtil gæsterne sidder ved bordene til disse æggekageaftener på Fahl Kro. Praktisk information med forbehold for ændringer på www.levendehistorie.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Ole flytter over til Knud

Vesterhavsposten

Uhygge i dyreparken

Annonce