Annonce
Vesterhavsposten

En erfaren ny mand - og en helt ny mand

Selvom han er ny i Oksbøl, har Niels Holm været brandmand, siden han var 20. Han rykker oftest ud som chauffør. Foto: Yvonn Tittel
Niels Holm har været brandmand, siden han var 20 år. Thomas Nyholm er først lige blevet det.
Annonce
Annonce

Brandmand er et kald

Oksbøl: Niels Holm er 31 år. Han har været brandmand siden han var 20. Han er chauffør på de fleste udrykninger, og han har alle uddannelserne, også den til at redde liv til havs, som han har brugt i Kolding.

- Vi har boet i Brørup, men vi flyttede til Oksbøl for tre måneder siden, fordi jeg arbejder ved Samstyrken i Varde Kommune, siger han.

Samtidig med, at han og hustruen flyttede til Oksbøl, overførte han straks sit deltids brandmandsjob til Oksbøl. Det var aftalt med stationsleder Bo Vedstesen, der absolut ingen betænkeligheder havde ved at sige ja, for han og Niels Holm har været på redninger sammen i Tyskland.

- Det er et kald for mig, at være brandmand, siger Niels Holm.

Superstation

  • Oksbøl Brandstation ligger i spidsen med udrykninger indenfor aftalt tid i Falck Sydvestjyllands område. 96,1 procent af udrykningerne er indenfor rammen.
  • Stationen er også i førertrøjen, når det gælder indførelsen af nyt, digitalt udrykningssystem, FireServiceRota, der hænger lige i indgangen og viser, hvem der er på vagt og klar til at rykke ud.
  • Brandmændene har fundet ud af også at bruge den fine skærm til at se formel 1 i brandstationen. Så er der pizza og hygge til.
  • Brandmændene i Oksbøl ses en del i fritiden. Der er også fællestræninger, på cykel eller med løb, to gange om ugen fra stationen.
  • Oksbøl Brandstation har 50 års jubilæum i 2020, og vil fejre sig selv med blandt andet at invitere byen ind på besøg.
  • Stationen rykkede på 47 udkald i 2019. Året før var tallet 48. Det mest dramatiske brand fra Oksbøl Brandstation i år var mordbranden i Blåvand, hvor restauratørparret fra Perlen blev fundet i den totalt nedbrændte villa.
Annonce

En helt ny verden for Thomas

For hans jævnaldrende, nye makker på brandstationen i Oksbøl, Thomas Nyholm, er kaldet først lige begyndt at slå rod.

- Jeg kender ingen, der er brandmænd, så det var slet ikke noget, jeg nogensinde havde overvejet, men så blev jeg spurgt af en af de andre brandmænd, som bor i vores naboområde, siger Thomas Nyholm.

Han arbejder som halinspektør i Sportspark Blåvandshuk skråt overfor brandstationen i Oksbøl, og i første omgang har stationslederen sagt til ham, han især skal fokusere på at rykke med ud, når alarmen går i arbejdstiden.

- Min bekymring er selvfølgelig at få det til at passe sammen med at være familiefar med hustru, der også har fuldtidsarbejde, og to små børn på to og fire år, siger han.

Thomas Nyholm har været brandmand siden midten af december. Foto: Yvonn Tittel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce