Annonce
Vesterhavsposten

En skadet albue førte til ny karriere i museumsbranchen

I marts under coronanedlukningen begyndte Marie-Louisa Tved Steffensen at fotografere naturen helt tæt på, når hun var ude at gå lange ture ved stranden. Foto: Marie-Louisa Tved Steffensen
Marie-Louisa tog en ny uddannelse midt i livet, som har ført til en passion for både kundeservice og fotografi.
Annonce

Oksbøl: 47-årige Marie-Louisa Tvede Steffensen fik en albueskade efter 20 år med køkken og kantinearbejde, hvilket blev en afgørende faktor og motivation til at gå i en helt anden retning karrieremæssigt.

Marie-Louisa arbejder som front of house mangager på Tirpitz, hvor hun har fokus på service og værtsskab. PR-Foto: Steensbeck

- Det var en svær tid, men det har ført til en ny karriere, siger Marie-Louisa, der er i dag er uddannet serviceøkonom med speciale i turisme og ikke er typen, der ser tilbage, men fremad.

Marie-Louisa Tved Steffensens nye fotohobby har åbnet flere døre til nye oplevelser. Blandt andet har hun passet Nationalpark Vadehavets instagramprofil i en uge med sine naturbilleder. Foto: Marie-Louisa Tved Steffensen

- I et revalideringsforløb var jeg så heldig at en coach stillede mig spørgsmålet, hvad jeg  savnede allermest ved mit tidligere job, og det var helt klart kundekontakten. Det førte til, at jeg kom i gang med en ny karriere, siger Maria-Louisa, der har fået fuld opbakning på hjemmefronten.

Annonce

Værtskab og service på Varde Museerne

Et praktikforløb på studiet, der foregik på Tirpitz Museet i Blåvand, i første omgang som rundviser, førte til hendes nuværende stilling.

- Jeg er i dag ansat som "Front of house manager" på Tirpitz. Et spændende og givende job, der bredt dækker min store interesse for kundekontakt og værtsskab. Det at observere og optimere især gæsternes færden for at holde service på et højt niveau, siger Marie-Louisa og tilføjer:

- Jeg sidder også med administrative opgaver.

Annonce

Coronanedlukning gav inspiration til ny fotohobby

Fritiden bruger Marie-Louisa på ture i naturen, som har givet hende lyst til at fotografere, hvilket er blevet en glødende interesse.

- Lange ture på stranden i lock-down-perioden rettede min opmærksomhed på de flygtige motiver lige for næsen af os, hvis vi vel at mærke vil se dem – nøjagtigt, som når vi ser vores gæster i øjnene og zoomer ind på deres behov, siger hun eftertænksomt.


Lange ture på stranden i lock-down perioden rettede min opmærksomhed på de flygtige motiver lige for næsen af os, hvis vi vel og mærke vil se dem – nøjagtigt, som når vi ser vores gæster i øjnene og zoomer ind på deres behov.

Marie-Louisa Tved Steffensen


Annonce

Udfordring til sig selv

Som en udfordring til sig selv, satte Marie-Louisa nogle enkle regler op for sine motiver til, hvad der blev en fotodagbog.

- Jeg tager kun billeder med mobilen, for hvis jeg tager et fotoapparat med, går det impulsive og det umiddelbare væk fra billederne, og det er ikke ægte for mig. Derudover rører jeg aldrig ved genstandene, som jeg finder ved havet. Jeg gengiver det i billederne, som naturen lægger for mine fødder med hashtags: #opskyl #tilfældetskunst, siger hun.

Til sidst benytter Marie-Louisa sig af det enkle fotolayout på Instagram i sine daglige fotoreportager.


- Jeg finder en dyb ro og velvære ved at gå ture og fotografere mikroorganismer på stranden, og ting der er skyllet op.

Marie-Louisa Tvede Steffensen


- Min nye fotohobby er endt op med en udstilling hos Karens Blomster i Oksbøl, og så blev jeg også bedt om i en uge at passe Nationalpark Vadehavets instagramprofil, hvilket jeg var beræret over, fordi jeg var et wild-card i selskab med dygtige fotografer.

Efter tyve år med køkken og kantinearbejde blev Marie-Louisa Tved Steffensen serviceøkonom. PR-Foto: Steensbeck

Marie-Louisa synes, hun har det hele ved at bo i Oksbøl, især hvad naturoplevelser angår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Mor og datter må  knokle hårdt for at sælge mindre tøj: Men de har fundet en lille sti ud af nedlukningsdepression

Annonce