Annonce
Vesterhavsposten

Erna polstrer møbler som aldrig før

Møbelpolstrer Erna Lønborg i Janderup, der ses i midten, har meget travlt og endda tre måneders venteliste. Derfor har hun udover Anja Wichmann til venstre ansat ekstra hjælp. Lige nu fire dage i ugen i form af Merete Vigen Hansen til højre, der oprindelig er uddannet håndarbejdslærer. Privatfoto
Der er brancher, der kan mærke fremgang i krisetid. Det kan man blandt andet hos Ernas Møbelpolstring i Janderup.
Annonce

Janderup: I en krisetid med corona går det skidt for mange erhverv og godt for de få. I Janderup hos Ernas Møbelpolstring mærker de ikke krisen, tværtimod.

- Jeg har ventelister tre måneder frem i tiden og har været nødt til at ansætte ekstra hjælp, siger 60-årige Erna Lønborg, der har været selvstændig møbelpolstrer siden 2009.


Jeg har ventelister tre måneder frem i tiden og har været nødt til at ansætte ekstra hjælp.

Erna Lønborg


- Jeg har en ansat på fuld tid og lige nu ekstra hjælp fire dage i ugen foruden en praktikant på nedsat tid, så jo, der kører bare derudaf, siger Erna Lønborg, der er uddannet industrimøbelpolstrer og gardinmontør.

Erna Lønborg, Merete Vigen Hansen og Anja Wichmann er et fasttømret team, når det gælder møbelpolstring. En specialiseret branche, der har kronede dage i krisetid. Privat
Annonce

Derfor fremgang

Erna Lønborg har gjort sig flere overvejelser omkring, hvorfor ordrebogen er spækket lige nu.

- Jeg tror, at når man er mere hjemme og indendørs, så lægger man mere mærke til møblerne, om de trænger til et frisk pust i form af en reparation af det ene eller andet, siger Erna Lønborg og tilføjer:

- Desuden har vi rigtig mange kunder i sommerhusejere fra nær og fjern, der opholder sig mere i deres egne sommerhuse, end de plejer på grund af corona, og de får lavet lavet møblerne her, selvom de bor for eksempel helt i Vejle, siger hun.

Det er møbler af alle slags, som Erna Lønborg og hendes ansatte polstrer og giver nyt liv i form af betræk.

- Vi har rigtig mange lænestole lige nu til polstring, men der er ikke nogen rød tråd i det som sådan.

- Stoffet køber de her hos mig, hvor jeg har rigtig mange stofprøver fra alle de kendte leverandører, siger hun.

Annonce

Ingen syver stole

Møbelklassikere som for eksempel Arne Jacobsens syver stole ombetrækker Erna Lønborg af princip ikke.

- Der er folk, der er specialiserede i netop det med den type designerstole, og det skal de have lov til at være helt udenom mit foretagende, siger Erna Lønborg med et smil.

- Generelt har folk måske også mere økonomi til møbelpolstring lige nu, fordi man rejser mindre, går lidt mindre ud og spiser og så videre, slutter Erna Lønborg, der også tænker, at vi generelt er glade for vores brugte møbler i en tid, hvor man tænker bæredygtighed og miljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce