Annonce
Vesterhavsposten

Esben har været i drømme-praktik som kok på Henne Kirkeby Kro

Esben Modvig Løvbjerg er måske en kommende Michelinkok. Privatfoto
Det er ikke alle forundt at være i erhvervspraktik på en kro med to Michelinstjerner, men det lykkes for 14-årige Esben fra Blåbjerg Skole, som var vild med det internationale miljø og chokolademoussen.

Outrup/Frøstrup: 14-årige Esben Modvig Løvbjerg har lige været en uge i erhvervspraktik på Henne Kirkeby Kro, der har to Michelinstjerner.

- Jeg har altid godt kunne lide at lave mad, især noget med kød. Det kunne godt være, at jeg blev kok engang, siger Esben, der kommer fra et hjem, hvor begge forældre kan lide at røre i gryderne.

14-årige Esben Vigen Løvbjerg Hansen fra Blåbjerg Skole drømmer om at blive kok, han var så heldig at komme i erhvervspraktik på Henne Kirkeby Kro.

Miljø og arv

- Min far er rigtig god til at grille kød, og min mor laver også meget mad helt fra bunden, hun har endda en kornmaskine derhjemme, og vi har også en køkkenhave med mange grøntsager siger Esben og tilføjer humoristisk:

- Ofte laver hun dog lige rigeligt mad med kål i, siger Esben, der går i ottende klasse på Blåbjerg Skole i Nørre Nebel.

Esben Modvig Løvbjerg ved nok, hvordan man snitter både urter, chokolade og grøntsager efter en uge i erhvervspraktik på Henne Kirkeby Kro. Privatfoto

Esbens storebror har været opvasker på Henne Kirkeby Kro.

- Måske var det nemmere for mig at få en praktikplads på Henne Kirkeby Kro, fordi de kendte mig lidt i forvejen, jeg ved det ikke helt, men man er også nødt til at have forældre, der kan køre en herud, for kroen ligger jo helt for sig selv ude på landet, siger han.

Annonce

Grøntsagssnitning på engelsk

Esben har haft allermest travlt i køkkenet med at snitte grøntsager.

- Jeg har lavet en masse forarbejde med at snitte grøntsager og krydderurter. Alle mulige slags, men meget efter årstiderne, så lige nu rodfrugter. På kroen har man sin egen køkkenhave og flere drivhuse, hvor man høster efter årstiden, fortæller Esben, der synes, det er sjovt at være i et miljø, hvor der bliver talt engelsk i køkkenet.

- Der kommer jo unge mennesker fra hele verden, der træner til at blive endnu bedre kokke. De bor og arbejder her, fordi kroen er berømt i hele verden og har to Michelinstjerner, siger Esben.

Lige nu er der unge kokke fra både Polen, Sydafrika, England og Litauen.

Annonce

Lange arbejdsdage

Esben har arbejdet den forgangne uge fra klokken 10 til 20.

- Det er nogle lange vagter, men det har været rigtig spændende. Også selvom jeg ikke har lavet maden som sådan. For der er jo bare forskel på at vende grillpølser og friturestege pomfritter i forhold til at lave mad på en Michelinrestaurant, siger Esben, der har prøvet mange spændende retter i løbet af ugen.


Det er nogle lange vagter, men det har været rigtig spændende. Også selvom jeg ikke har lavet maden som sådan. For der er jo bare forskel på at vende grillpølser og friturestege pomfritter i forhold til at lave mad på en Michelinrestaurant.

Esben


- Den sidste aften fik jeg bare lov til at sidde på sofaen i køkkenet af Garrey (red. Dylan Dawson General Manager Henne Kirkeby Kro) og smage på hele aftenmenuen, blandt andet duebryst og en fiskesuppe med kaffe i, som til min overraskelse smagte rigtig godt.

Henne Kirkeby Kro har sin egen køkken- og urtehave samt flere drivhuse, der leverer friske ingredienser året rundt til de Michelinstjernede retter. Arkivfoto: Tatjana Johnsson

Esbens store favorit på menuen var dog desserten, som bestod af en chokolademousse.

- Jeg har lært rigtig meget om at være i et professionelt køkken, hvor man går op i mad og hygiejne på højt plan, siger Esben, hvis egen favorit snack efter skole, inden han skal til fodbold, er en omelet, med hvad der måtte være i køleskabet at blande i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce