Annonce
Vesterhavsposten

Virksomhed i Nørre Nebel: Familien Lauridsen løber ingen steder

Søren Lauridsen styrer møbelbutikken i Nørre Nebel, og selvom det har været et godt år for butikken, så er der ikke planer om at starte en ny butik op andetsteds. Foto: Martin Jørgensen
Både lokale og kunder fra resten af Danmark har haft pengepungen oppe i disse corona-tider. Det har man også kunne mærke hos Lauridsens Møbler & Tæpper.

Nørre Nebel: Lauridsens Møbler & Tæpper er én af de eneste af sin slags. Sammen med Ilva i Varde sidder de på møbelbranchen i Varde Kommune. I tidens løb har flere forskellige butikker rundt omkring forsøgt sig at komme ind på markedet, men medio maj 2021 står kun to tilbage.

Spørger man Søren Lauridsen, som har overtaget biksen fra sin far, Laurids Lauridsen, er der en særlig grund til, at butikken i Bredgade stadig er kørende i bedste velgående.

- Vi har efterhånden opbygget et godt omdømme. Vi gør en dyd ud af at have god service, og vi vil hellere have, at det tager lidt længere tid ude hos kunden, når vi sætter tingene på plads, så vi sikrer os, at det bliver gjort ordentligt.

Annonce
Søren Lauridsen hjælper selv til på lageret og tager med ud til folk, når der skal leveres møbler. Det er en del af det gode ved arbejdet, fortæller han. Man skal kunne være med fra salget til det sidste er sat op hos kunden. Foto: Martin Jørgensen

På trods, af at virksomheden vokser og netop har ansat sin syvende medarbejder, betyder det ikke, at Søren Lauridsen læner sig tilbage og skubber ansvaret fra sig. Tværtimod deltager han ofte i leveringen af diverse møbler, for som han siger, er det dejligt at være med hele vejen fra butikken og hjem i folks stuer.

- I morgen har jeg en tur til Aalborg, hvor er væk hele dagen, men det gør ikke noget. Det kan jeg godt lide.

Lauridsens Møbler & Tæpper

Hjalmar Lauridsen etablerede møbelbutikken på Bredgade tilbage i 1961. Hans søn Laurids overtog butikken 1981. Søren blev herefter medejer i 2010.

Butikken har levet af salg af møbler og gulvbelægning til sommerhuse og private hjem.

Butikken ligger i handelsbyen Nørre Nebel, hvor den har sin placering i Bredgade 67.

Folk fra hele landet

Forretningen går godt. Søren Lauridsen har i over et år kunne mærke, at danskerne har flere penge mellem hænderne, og det er især kommet online-salget til gode.

Så selvom der var nervøsitet at spore hos den vestjyske møbelsælger, da Mette Frederiksen lukkede ned, har han og resten af medarbejderstaben arbejdet hårdt for at holde virksomheden på rette vej, og det har givet pote med besøg fra både nær og fjern.

- Mange har haft tid til at opdage, at de skal have ordnet forskellige ting i huset. Vi har haft kunder fra Silkeborg, Vejle og Sjælland. Og i morgen skal jeg en tur til Aalborg, hvor der skal sendes møbler hele vejen til Grønland, fortæller Søren Lauridsen.

Internet-salget svarer efterhånden til 40 procent af forretningens omsætning, lyder det fra 36-årige erhvervsdrivende fra Nørre Nebel.

- Jeg er glad for, at vi også har haft det ben at stå på, for mange af mine kollegaer i branchen, der kun har en fysisk butik, har været meget hårdere ramt, end vi har.

Annonce

Udfordringer forude

Ligesom mange af de øvrige erhvervsdrivende i Nørre Nebel, kommer Lauridsens Møbler & Tæpper også til at skulle forholde sig til den nye kloakseparering i byen, der naturligvis kommer til at betyde, at der for en periode vil være vejarbejde og dermed ikke samme adgang til butikken som hidtil.

- Det kommer selvfølgelig til at blive en udfordring for os. Mange af lastbilerne har været vant til at kunne køre igennem byen, men det kan de ikke i den periode. Det kan godt være, at det giver nogle ærgerlige måneder, men forhåbentligt kan der komme noget positivt ud af det på sigt, så vi efterfølgende står stærkere som by.

- For mig at se er det en nødvendig del, og det positive ved det er, at man i den forbindelse kan lave en byfornyelse, som kommer til at gøre vores by endnu mere spændende. Men det handler også bare om uvisheden om, hvad der kommer til at ske, hvornår det kommer til at ske og i hvilket omfang.

Annonce

Går ingen steder

Alt det praktiske omkring at skulle forholde sig til ændrede fysiske rammer i den centrale del af Nørre Nebel er allerede i gang hos møbelbutikken. Den økonomiske del kører også på skinner, og virksomheden har oplevet en god udvikling det seneste år.

Der har dog ikke ført til planer om en større udvidelse af butikken, lyder det fra den lokale indehaver, når spørgsmålet går på, hvad drømmen er på sigt.

- Ikke så meget mere end det her. Vi vil gerne koncentrere os om det lokale og bruge den bund og alt det, vi har skabt herude.

Her er det Jytte Lauridsen, mor til Søren Lauridsen, som er bogholder og styrer regnskaberne. Foto: Martin Jørgensen

Der er måske mange andre, der ville se anderledes på det og drømme om at starte flere butikker op, men det lyder ikke til, at I har det på samme måde. Hvordan kan det være?

- Det er da ikke, fordi det ikke er noget, jeg ikke har tænkt over. Men vi er et lokalt firma, der er gået i generationer. Hvis vi startede en ny butik i Herning eksempelvis, så tror jeg ikke, at vi ville kunne levere den samme DNA, som vi er kendt for. Og så går det, jeg kan lide ved det hele, væk.


Det er da ikke, fordi det ikke er noget, jeg ikke har tænkt over. Men vi er et lokalt firma, der er gået i generationer. Hvis vi startede en ny butik i Herning eksempelvis, så tror jeg ikke, at vi ville kunne levere den samme DNA, som vi er kendt for. Og så går det, jeg kan lide ved det hele, væk.

Søren Lauridsen


I stedet har Søren Lauridsen gjort sig tanker om at starte et showroom som et alternativ til de købere, der kommer langvejs fra.

Men vigtigst af alt er dog butikken i Nørre Nebel. Farmand Laurids er stadig med på daglig basis med salg i butikken, bestilling af møbler og udkørsel. Mor Jytte er bogholder og har styr på regnskaberne, mens lille Oscar, Sørens søn, allerede nu - i en alder af snart fire år - har fortalt, at han gerne vil arbejde i virksomheden, så fremtidens møbelsalg i Nørre Nebel kan meget vel være på plads allerede nu.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Livreddertårnet i Vejers fejrer 20 års fødselsdag - tårnet åbner med kage på fredag

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Landmand går biodiversitetens vej: Lader naturen råde på markerne

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Forstander om specielt og uvist år: - Det har været som at starte en helt ny efterskole

Ugeavisen Varde

Bestyrelser på plejehjem skal sikre indflydelse

Vesterhavsposten

Tag på Rasmus Klump-skattejagt i Oksbøl

Vesterhavsposten

Nedlukning, selvtest og strejke: Frøstruphave-elever ser tilbage på et kaotisk skoleår, hvor de er blevet frarøvet tre måneder

Vesterhavsposten

Gunnar fra Oksbøl er kommet i det fine selskab: Han modtog DBU's guldemblem

Vesterhavsposten

Suverænt fodboldår i Oksbøl: Oprykning og få minutter fra pokalsensation

Ugeavisen Varde

Nu kan du få en pind i næsen i Henne

Vesterhavsposten

Anja fra Oksbøl er spidskandidat Nye Borgerlige

Vesterhavsposten

Et flag med en stor betydning for turismen

Vesterhavsposten

Bentes store drøm er gået i opfyldelse: - Nu mangler vi bare tyskerne

Vesterhavsposten

Klassefighten 2021 - Hvem er Bertil, og hvad laver han i Nymindegab?

Vesterhavsposten

Jette tegner billeder til ny børnebog om kirkelige vielser af homoseksuelle

Vesterhavsposten

Ja tak til flere kommunale byggegrunde i de mindre byer

Vesterhavsposten

Gamer-fædre vil uddanne CS:GO-talenter i Nørre Nebel: - Drømmen er at sende en til Astralis

Vesterhavsposten

Grundlovsfest i Lunde Præstegårdshave

Vesterhavsposten

Esport vokser sig større og større i Danmark

Vesterhavsposten

Virksomhed i Nørre Nebel: Familien Lauridsen løber ingen steder

Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Ugeavisen Varde

Supersankere: Find de ukendte lækkerier i naturen

Vesterhavsposten

Kvong Fitness stod til at holde lukket, men så trådte lokalområdet til

Annonce