Annonce
Vesterhavsposten

Formand for Nørre Nebel Håndværk & Handelsstandsforening: - Lige nu går det fint i Bredgade

Slagter og formand for Nørre Nebel Håndværk & Handelsstandsforening Lars Andersen er fortrøstningsfuld omkring gravearbejdet i Bredgade. Foto: Michael Svenningsen
Din Forsyning er begyndt opgravnings- og kloakeringsarbejdet i Bredgade i Nørre Nebel. Hovedgaden vil værre spærret indtil påske næste år.

Nørre Nebel: - Aktiviteten og handlen i Bredgade ser fornuftig ud indtil videre. Vi er fortrøstningsfulde og afventer lige nu, siger Lars Andersen, indehaver af Nørre Nebel Slagterforretning og formand for Nørre Nebel Håndværk & Handelsstandsforening.

Din Forsyning graver og kloakerer de næste fire vinterhalvår i Bredgade i Nørre Nebel. Foto: Michael Svenningsen

Man er ikke i tvivl, når man sider i baglokalet i slagterforretning og får en snak over en kop kaffe med indehaveren Lars Andersen: Han er en konsekvent og seriøs mand og står tydeligvis ved sine meninger. Og han ved, hvad der rører sig i Nørre Nebel og omegn. Han er fast i blikket, når han fortæller om, hvordan status i byen er her de første ti dage af gravearbejdet og nedlukningen af Bredgade.

Faldet på omsætningen de første ti dage af gravearbejde har ikke været alarmerende. Men det vil da komme til at koste på sigt. Det er der ingen tvivl om.

Lars Andersen


Annonce

I den her tid går snakken i byen om det store opgravnings- og kloakeringsprojekt i Bredgade. Gravearbejdet, som begyndte i uge 43, har lukket Bredgade af. Når man kommer til den sydlige rundkørsel, bliver man, via gule vejvisningsskilte, dirigeret øst omkring byen. Bredgade er lukket af for trafik indtil påske næste år.

Juletiden

Lars Andersen, som driver slagterforretningen på Bredgade, holder godt øje med Din Forsynings gravearbejde. Han har travlt i sin slagterforretning, og i den kommende juletid får han ikke mindre travlt. Der er julefrokoster og andre julearrangementer, han skal levere mad til. Men han kan godt mærke, at omsætningen de sidste 10 dage, hvor gravearbejdet har taget sin begyndelse, har haft en effekt på indtjeningen.

- Jeg har snakket med de andre butiksejere her på Bredgade, og vi er alle enige i, at omsætningen de sidste ti dage er faldet med cirka 10 procent. Men om det skyldes gravearbejdet og lukningen af Bredgade, eller fordi der ikke er helt så mange turister lige i de her to uger, kan jeg ikke bekræfte endnu. Ugerne 42 og 43 var rigtig gode uger, siger Lars Andersen.

- Faldet på omsætningen de første ti dage af gravearbejde har ikke været alarmerende. Men det vil da komme til at koste på sigt. Det er der ingen tvivl om, siger Lars Andersen.

Når man kommer til den sydlige rundkørsel ved Erhvervsparken i Nørre Nebel, bliver man dirigeret øst om byen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Flere turister i sommerhusene

Nørre Nebel har, ifølge Lars Andersen, generelt haft en god erhvervsmæssig periode de seneste to år under coronanedlukningen. Der har været massivt flere turister i sommerhusene i vinterperioden, end der plejede at være. Omsætningen har under coronaperioden haft en fremgang på et sted imellem 15 og 25 procent.

- For slagterbutikken har det været en travl tid de seneste par år. Vi har leveret mange anretninger ud til sommerhusgæsterne. Det er klart, når folk er på ferie, vil de gerne slappe af og ikke nødvendigvis skulle lave mad. Det kan vi mærke i slagterbutikken. Mange turister bestiller mad fra os, siger Lars Andersen.

- Vi får travlt den kommende måned. Der skal laves juleanretninger og mad til julefrokoster, siger Lars Andersen. Her sammen med Camilla Mortensen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Gravearbejde de næste fire år

Din Forsynings gravearbejde kommer til at stå på de næste fire år. Alt afhængig af hvordan det går og skrider frem. Det er kun i vinterhalvåret, hovedgaden bliver lukket ned. Bredgade er en livsåre til butikslivet i Nørre Nebel, der i høj grad lukrerer på turisterne, der kører gennem byen året rundt på vej ud til sommerhusområderne.

- Men når turisterne først er kommet ud i sommerhusene, kører de gerne tilbage til byen for at handle, siger Lars Andersen.

- Det skal nok gå. Nørre Nebel er en stærk handelsby, og turisterne er glade for at komme her, siger Lars Andersen.

- Det skal nok gå. Nørre Nebel er en stærk handelsby, og turisterne er glade for at komme her, siger Lars Andersen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Formand for Nørre Nebel Håndværk & Handelsstandsforening: - Lige nu går det fint i Bredgade

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Opråb til jer unge: - Outrup er super fin, og man kan sagtens finde sig et arbejde i byen

Vesterhavsposten

Frisør og autoværksted under samme tag

Vesterhavsposten

Købmand Hansens Ferieudlejning er optimistisk

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Vesterhavsposten

Rundspørge i Nr. Nebel: Stemmer du det samme som sidst?

Vesterhavsposten

Varde Kommune er klar til valg: Man må gerne medbringe sit eget skriveredskab til at sætte kryds

Ugeavisen Varde

Er vælgerne lullet i søvn?

Ugeavisen Varde

Socialdemokratiet fortæller ikke hele sandheden

Ugeavisen Varde

Ved vi, at Grærup gamle by er fri for PFAS - ellers bør det undersøges

Ugeavisen Varde

Flere tyskere vælger Vesterhavet: Tilfredsheden er helt i top

Ugeavisen Varde

Gabi og Peter er bølgefolket fra Nymindegab

Ugeavisen Varde

Indeklima på skolerne er ikke det bedste - hvad med rengøringen?

Vesterhavsposten

Thomas Møller fra Oksbøl er Årets pædagog

Ugeavisen Varde

Ny vaskemaskine? Her er fem gode råd før du slår til

Vesterhavsposten

Husrække i en by er som en tandrække

Vesterhavsposten

Stressfri jul: Køb julegaverne og lav småkagedejen i november

Ugeavisen Varde

Vi skal have det hele: Solcelleparker, land- og havvindmøller

Ugeavisen Varde

SF lover elektrisk medvind på cykelstierne

Ugeavisen Varde

Håb om borgermøde før boligprojekt i Oksbøl

Vesterhavsposten

Den hvide klapperslange er løs på Frøstruphave Efterskole

Vesterhavsposten

Lav det perfekte foder til havens fugle

Annonce