Annonce
Vesterhavsposten

Friluftsbørnehave har lavet cykeltursfolder til familier i Sdr. Vium og omegn

Udgivelsen af hæftet blev fejret med udendørs forældrekaffe og kage. Privatfoto
Friluftsbørnehaven SpireVium fejrede i sidste uge udgivelsen af deres nye cykelhæfte, der skal give familier inspiration til ture i området.
Annonce

Sdr. Vium: I foråret 2019 søgte støtteforeningen for Friluftsbørnehaven SpireVium Friluftsrådet for midler til to el-ladcykler til seks børn, samt to Krible Krable-rygsække med indhold til brug i SpireVium.

Til deres store glæde fik de bevilliget knap 60.000 kr, hvilket betød, at de i december 2019 fik cyklerne og siden har været på mange ture.

I ansøgningen blev der lagt op til, at SpireVium skulle lave et hæfte, "Cykelture med børnene i nærmiljøet", til alle familier i Sdr. Vium i løbet af skoleåret 2019/2020. Hæftet skulle beskrive nærområderne og de forskellige ture, SpireVium var taget på sammen med børnene med Sdr. Vium som udgangspunkt.

Nu er hæftet færdigt, og den 9. oktober blev det fejret.

- På grund af coronavirus kunne det ikke fejres helt, som vi havde tænkt. Vi ville gerne have inviteret alle familier, både i Sdr.Vium og i Lyne, Hemmet, Nørre Bork og Sønder Bork, men nu måtte vi nøjes med at invitere til udendørs forældrekaffe med Ligusterlarvekage til, skriver SpireVium i en pressemeddelelse.

Annonce

Studeret af børnene

Alle familier fik et eksemplar af cykeltursfolderen med hjem, som straks blev studeret nøje, ikke mindst af børnene, som synes, det var sjovt at se billederne fra turene.

Børnehavens ønske er, at hæftet kan bruges til inspiration til cykelture for hele familien. Hæftet beskriver 15 forskellige ruter og destinationer og indeholder oplysninger som rutens længde, lidt om stedet, historien, flora og fauna og andet, som kan have betydning.

Derudover skal Krible Krable-rygsækken kunne lånes af familierne, når de selv tager på cykelture i området, så de også kan undersøge, forundres og fordybe sig.

Hvis man ønsker at låne en Krible Krable-rygsæk eller få en cykeltursfolder, skal man henvende sig til Kiki Hansen, leder i SpireVium, på telefon 93 39 53 83.


Hæftet beskriver 15 forskellige ruter og destinationer og indeholder oplysninger som rutens længde, lidt om stedet, historien, flora og fauna og andet, som kan have betydning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Ole flytter over til Knud

Annonce