Annonce
Vesterhavsposten

Gamer-fædre vil uddanne CS:GO-talenter i Nørre Nebel: - Drømmen er at sende en til Astralis

Brian Christensen og Torben Damgaard er henholdsvis formand og næstformand i bestyrelsen i den nye esportsforening i Nørre Nebel, som også tæller Kenneth Mikkelsen og Villy Kim Lauridsen. Foto: Martin Jørgensen
Brian Christensen og Torben Damgaard er tovholdere på et nyt esportsprojekt i Nørre Nebel Fritidscenter, og ambitionerne er tårnhøje.

Nørre Nebel: Det skal være hyggeligt at være en del af den nye e-sportsklub i Nørre Nebel, men man skal samtidig have høje ambitioner og en lyst til at forbedre sig.

Sådan lyder meldingen fra de to ankermænd, der står i spidsen for gamer-projektet i Nørre Nebel, der går under navnet Blåbjerg E-sport.

- Det bliver så fedt. Det bliver et projekt, hvor alle er velkommen. Selvom vi holder til i Nørre Nebel, så må folk hellere end gerne komme fra andre byer også, fortæller Brian Christensen, som er blevet valgt som formand for det nye projekt, der har fået lokaler i den nye ombygning i Nørre Nebel Fritidscenter.

Annonce

- Vi håber, at projektet kan være med til at give børn og unge en bedre forståelse for e-sport. Og vi har høje ambitioner. Vi skal ikke bare spille for at spille. Det kunne være fedt, at vi kunne være med til at skabe talenter, der eksempelvis endte hos Astralis en dag, siger formanden, der selv har spillet i mange år.


Vi skal ikke bare spille for at spille. Det kunne være fedt, at vi kunne være med til at skabe talenter, der eksempelvis endte hos Astralis en dag, siger formand Brian Christensen


Ambitioner og sammenhold

Der vil være holdopstart i slutningen af august 2021, og planen er, at der skal spilles Counter Strike og League of Legends, men der er muligheder for, at også andre spil implementeres, hvis der er efterspørgsel.

CS:GO og League of Legends

'Counter-Strike' er et skydespil. GO’et står for Global Offensive, og 'CS:GO' er fjerde ombæring af 'Counter-Strike', et online multiplayer førstepersons-skydespil. Man spiller på hold, hvor terrorister og anti-terrorister (en form for specialstyrke), kæmper imod hinanden. Spillet er et såkaldt first-person shooter spil, hvor man “styrer” en figur, på et af holdene.

League of Legends er et gratis, online multiplayerspil. Man spiller altid i to hold, og hver spiller vælger mellem forskellige helte eller figurer, som alle har forskellige unikke evner, de kan bruge. Holdene starter i hver sin ende af banen, hvor man har sin base eller "Nexus". Formålet med spillet er at ødelægge det andet holds Nexus. Gør man det, har man vundet spillet. Men inden da skal der kæmpes ude på banen.

- Selvom vi har høje ambitioner, så er det også vigtigt, at vi får skabt et godt sammenhold. Det er hele meningen med projektet. At vi kan samle børn og unge under fælles rammer og lære dem en hel masse, siger Torben Damgaard.

Seks-otte hold vil blive tilknyttet lokalerne, og hvert hold kommer til at bestå af 10 spillere, fortæller de to. Allerede nu er der fundet træner, og her er det blandt andet Torben Damgaards snart 17-årige søn, Patrick, der skal hjælpe til.

- Vi er også ved at få lavet holdtrøjer, men de forskellige klubnavne, må holdene selv bestemme, fortæller Brian Christensen.

Computerområdet skal i dagtimerne bruges til, at folk kan booke sig ind og leje de flotte faciliteter. Desuden er der dialog med den lokale skole om, at der på sigt kan vælges e-sport som valgfag.

Begge fædre var imponerede over de nye faciliteter, hvor der er installeret flere strøm-adgange som disse i lokalets gulve. Foto: Martin Jørgensen
Endnu mangler der at blive lagt sidt hånd på værket, men der er blevet indkøbt udstyr, så de 12 stationer står klar til august. 10 af disse skal bruges af medlemmerne, mens de sidste to er til trænere. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

Ingen fysiske begrænsninger

Kulturministeriet anslog i 2019, at 96 procent af danske teenagedrenge gamer. Halvdelen spiller dagligt. Esportens store popularitet overrasker ikke de to.

- Jeg tror, at det er blevet populært, fordi det er noget, som alle kan være med til. Der er ingen fysiske begrænsninger på samme måde som i fodbold eksempelvis, hvor det kræver noget andet, fortæller Brian Christensen, der dog samtidig understreger, at selvom størstedelen af tiden bliver brugt foran skærmene, så bliver det ikke udelukkende et stillesiddende foretagende.

- Vi har endnu ikke lagt os fast på, hvad vi skal lave af fysiske aktiviteter, men der kommer til at være 15-20 minutters fysisk træning i en eller anden form hver gang, vi mødes.

Projektet, der er det første af sin slags i Nørre Nebel og omegn, kommer til at løbe rundt med kontingentbetaling på en pris, der endnu ikke er fastlagt. Allerede nu er det dog sikkert, at der vil være åbent hus i medio august, inden det hele går løs et par uger senere.

- Det skal være seriøst og sjovt, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Vi håber, at det kan være med til at give en masse gode oplevelser og venskaber, fortæller Brian Christensen.

De forskellige esportshold kommer til at træne fire gange ugentligt i Nørre Nebel Fritidscenter fordelt ud over forskellige dage i løbet af en uge. Derudover er det planen, at der skal tilmeldes til forskellige turneringer - både fysiske og online.

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

51 års butikshistorie er slut: Bolighus er sat til salg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Her finder du PostNord Danmark Rundt, når løbet kører gennem Varde Kommune

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Birgitte fra Sportigan

Ugeavisen Varde

Det giver mening på flere plan at forlænge Vestkystvejen

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Bente fra JA Sko

Vesterhavsposten

Hvem hjalp vindmøller i gang for 30 år siden her?

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Gina fra Cleopatra

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Vesterhavsposten

Rema 1000 vil til Nørre Nebel – har kig på Shell-grunden

Vesterhavsposten

Hannes 10 år gamle drøm bliver en realitet til efteråret: - Hvis ingen andre laver det, så må jeg jo selv gøre det

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Hans fra Wagner

Ugeavisen Varde

Vi vil have reel borgerindflydelse i Din Forsyning

Vesterhavsposten

Golf vinder frem overalt, og Niels Peter fra Henne er én af dem, der har forelsket sig i sporten

Vesterhavsposten

90 borgere i Nørre Nebel ville høre om lejeboliger

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Jytte fra Frøjks Blomster

Vesterhavsposten

Mange deltagere til fodboldskole i Outrup

Vesterhavsposten

60 år og stadig på arbejdsmarkedet: Knud har ikke haft en eneste ledighedsdag og har ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt

Vesterhavsposten

Tre desserter du kan lave på grillen

Vesterhavsposten

Lillian fylder tilværelsen med vejbod og loppemarked: - Jeg lægger aldrig skjul på, at jeg er på kontanthjælp

Vesterhavsposten

Tag endnu en tørn som senior og få en pengepræmie

Vesterhavsposten

Endelig: De tyske turister vender tilbage

Vesterhavsposten

14-årige Stine blev fascineret af violinen for 7 år siden - nu spiller hun på et arvestykke

Annonce