Annonce
Vesterhavsposten

Guldregn over Nørre Nebel: To projekter får 300.000 kroner

Det er stadig en mark, men Conny Knudsen håber at kunne åbne en dyrehave her på Blåbjergvej. Foto: Annett Bruhn
Nørre Nebel blev den store vinder ved seneste uddeling af LAG-midler. Cirka én million kroner blev uddelt i Varde Kommune, og 300.000 kroner af disse endte i Nørre Nebel.
Annonce

Nørre Nebel: 200.000 kroner til en ny dyrehave og 100.000 kroner til udvidelsen af Form & Fritid Nørre Nebel.

Bestyrelsen for LAG Fanø-Varde har indstillet, hvordan 1,3 millioner kroner, der hovedsageligt kommer fra EU, skal bruges, og her blev Nørre Nebel den store vinder. Én million kroner ender i Varde Kommune, og heraf er det altså 300.000 kroner, der går til projekter i Nørre Nebel.

Dyrehaven Engholm løber med den største sum af alle projekter i denne omgang, nemlig 200.000 kroner.

LAG

  • LAG er en forkortelse for Lokal Aktionsgruppe. Tanken bag er, at EU ikke uddeler midler direkte, men får de lokale aktionsgrupper, der består af mennesker fra lokalområdet, til at finde ud af, hvem der bør få pengene.
  • Pengene bliver næsten altid uddelt, som den lokale bestyrelse ønsker. Kun én gang har Erhvervsstyrelsen ikke godkendt et projekt, som LAG Fanø-Varde ønskede at støtte.
  • LAG Fanø-Varde har ekstra penge i år, fordi den også skal uddele 760.000 kroner til projekter, som fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.
Annonce

Klappedyr og bier

Dyrehaven bliver især for småbørnsfamilier.

- Det er klappedyr, det er landbrugsdyr, det er dyr, som børnene kan røre ved og fodre, siger hun.

Hun starter med 11 dyrearter. Det er eksempelvis heste, grise, får, geder og alpakaer. Der skal også være bier, som kan vises frem bag plexiglas, så der ikke er fare for at blive stukket.

Hun henvender sig især til turister, og det er derfor, hun har fundet marken i Nørre Nebel. Det er tæt på Seawest, Henne, Bork Havn og andre områder med turister. Hun kender selv området, fordi familien har et hus i Seawest.

- Så vi ved, hvor besøgt det er, siger hun.

Hun vil dog også gerne have besøg af eksempelvis børnehaver.

Annonce

Er flyttet til Nørre Nebel

Det er Conny Knudsen, der står bag planerne om en ny dyrehave. Hun er flyttet til Nørre Nebel for at føre sin drøm ud i livet.

- Vi boede inde i Varde midtby, men for fire-fem måneder siden kom huset ved siden af til salg. Så vi tog chancen og sprang til, siger hun.

Marken ved siden af på Blåbjergvej havde hun allerede lejet med forkøbsret. Det er her, Dyrehaven Engholm skal ligge. Landzonetilladelsen er på plads. Hun har fået støtte fra den fond, der hører til skinnecyklerne i Nørre Nebel. Og i januar blev hendes projekt indstillet til 200.000 kroner i LAG-støtte.

Hun har fundet en bank, der gerne vil give hende det nødvendige lån til resten af udgifterne, hvis Vækstfonden - der er en statslig fond - vil kautionere for hende. Hun har sendt ansøgningen afsted om det. Hun tror så meget på det, at hun har bestilt en til at sætte hegn op i uge 9.

Sådan skal dyrehaven indrettes. Illustration: Landsyd Landinspektører
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce