Annonce
Vesterhavsposten

Gymnasielæreren savner den daglige kontakt til kommende studenter

Dansklærer for 3g'ere i Varde, Rikke Ruby, savner nærkontakten og dialogen med sine elever. Privatfoto
Rikke ville ønske, hun kunne trylle coronaen væk, så årets studenter kan få alt det sjov og hygge, der normalt hører sig til, når man slutter det vigtige kapitel i tilværelsen. Men virkeligheden er en helt anden.
Annonce

Rikke Ruby er dansklærer for Katja Schweigler, der graduerer som student i år fra Campus i Varde midt i en kristetid med pandemi og forbud mod større forsamlinger.

- Jeg er primært blevet gymnasielærer, fordi jeg er enormt glad for samværet med eleverne, siger Rikke Ruby og fortsætter:

- Jeg er helt enig med eleverne i, at det er en frustrerende periode for os alle i forhold til at blive student i år. Både for ledelsen, lærerne og ikke mindst eleverne.

Det er ikke kun læring, det handler om, ved den normale daglige kontakt med mine elever. Det handler også om dannelse, med- og modspil.

Rikke Ruby

Annonce

Interaktion og dannelse

For Rikke Ruby handler hendes arbejde som gymnasielærer om meget mere end "blot" læring.

- Det er jo i interaktionen mellem mig og eleverne, at læringen sker. Samtidig med foregår der meget mere i klasseværelset, der ikke handler om "bare" læring, siger Rikke Ruby, der ville ønske, hun kunne gøre noget mirakuløst for de kommende studenter.

- Jeg hører jo normalt dagligt om elevernes hverdag, på godt og ondt, og anser mig som med- og modspiller i deres dannelse som voksne, siger hun, nu hvor undervisningen er delt på én klasse i flere lokaler og med langt mere onlineundervisning, end set nogensinde før.

Annonce

Hvis man kunne trylle

Hvordan verden ser ud efter den 10. maj, når statsministeren løfter sløret for, om Danmark kan lukkes endnu mere op, ved ingen i skrivende stund.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne sige til eleverne, at dimissionen og studenterkørslen bliver til noget, men det kan jeg bare ikke på nuværende tidspunkt, siger Rikke Ruby.

- Vi gør alt på gymnasiet i Varde, for at det hele bliver så festligt som muligt med den formelle og kærligste stemning, som hører sig til. Vi ved godt, at denne tid aldrig kommer igen, siger Rikke Ruby.

Hvordan de gør det helt konkret, det afhænger af, hvad der bliver meldt ud fra sundhedsmyndighederne.

Så mange studenter er de på årgang 2020

Der forventes 131 udklækkede studenter i år i Varde og 43 HF'ere.
Det handler både om læring, nærkontakt og dialog i dagligdagen med mine elever, siger gymansielærer Rikke Ruby, der som mange andre savner hverdagen. Her ses hun i midten efter et Campusløb. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce