Annonce
Vesterhavsposten

Hannes 10 år gamle drøm bliver en realitet til efteråret: - Hvis ingen andre laver det, så må jeg jo selv gøre det

Hanne Schwartz har i længe ønsket sig et kreativt rum, og nu går drømmen omsider i opfyldelse. Til efteråret starter de første kurser hos Leymus, der er blevet en realitet med hjælp fra Hannes netværk samt ProVarde. Foto: Martin Jørgensen
Hanne Schwartz glæder sig til den 1. august. Der inviteres lokale og turister nemlig til åbent hus hos Leymus i Houstrup.

Houstrup: Det er en stressende tid for Hanne Schwarz. Der skal styr på alverdens praktiske ting inden den 1. august, hvor hun inviterer til rejsegilde på Houstrupvej 30.

Det er ikke en tilfældig bygning, der skal indvies, men derimod hendes store drøm, der endelig er blevet til virkelighed.

- Jeg glæder mig helt vildt til at vise alle, hvad jeg har gang i. Jeg er helt oppe at køre, og det er slet ikke til at forstå, at det snart er ved at være tid til at åbne. Man skal lige huske sig selv på at sige "når vi åbner" og ikke "hvis vi åbner".

Annonce

Hanne Schwarz' store engagement for Leymus er ikke til at tage fejl af, og man skal kun snakke med hende i få minutter for at forstå, at hun brænder for at skabe et kreativt rum, hvor kunst og udvikling er i fokus.

- Der opstod en mulighed, og så tænkte jeg "Yes, jeg gør det". Hvis der ikke er andre, der laver noget som det her i det område, vi bor i, så må jeg selv gøre det. Jeg håber virkelig, at stedet kan være med til at skabe dybe oplevelse med plads til fordybelse.

- Det bliver så spændende at vise til andre mennesker. Jeg har sommerfugle i maven, og det er jo fuldstændig uvis, hvor mange der har lyst til at komme, fortæller Hanne Schwarz. Foto: Martin Jørgensen

Abonnement

Det har hele tiden været et erklæret mål for Hanne Schwarz at samle lokale kræfter, som kan være med til at sætte deres præg på stedet.

- Jeg har gået lidt stille med dørene, fordi jeg har været usikker på tidsplanen. Men det bliver vigtigt at få folk ind, for jeg vil gerne have, at Leymus bliver et sted, hvor der skal være mange projekter i gang på samme tid.

Helt konkret kommer stedet til at byde på en masse forskellige ting, fortæller iværksætteren fra Houstrup. Der skal blandt andet være atelierplads, kreative kurser, inspirationsaftener med forskellige temaer og kreative værksteder.

- Det er meningen, at der bliver mulighed for at tegne et abonnement, som folk kan bruge her. Og så vil jeg rigtig gerne lave ture ud i skoven og forbinde lokalområdet med stedet samtidig med, at vi gør noget godt for krop og sjæl, fortæller Hanne Schwarz.

Annonce

Hjælp fra netværket

Ideerne står i kø, og forventningsglæden er ikke til at tage fejl af. Det har dog ikke været lige nemt at gå til et projekt som dette.

- Det er det nemmeste i hele verden at have en masse ideer, men det er noget sværere at omsætte det til en forretningsidé, hvor man bliver nødt til at fravælge noget for noget andet.

Derfor har Hanne Schwarz allieret sig med flere folk fra sit netværk, der har hjulpet hende med alt lige fra, hvordan man helt konkret skal tjene penge og til, hvordan rummet skal tage sig ud.

- Jeg er kreativ, og jeg har gode idéer. Men jeg har haft brug for andre mennesker, der ved mere om at lave virksomhed, og som gerne vil lære fra sig. Power Tower har været en stor hjælp, blandt andet med at skabe et godt netværk.

Selvom Leymus bliver et sted med kunst og kreativitet i højsædet, så skal der stadig tjenes penge på Leymus, selvom Hanne Schwarz ville ønske, at hun kunne give stedet og oplevelsen ganske gratis.

Da Vesterhavsposten besøger Leymus i midten af juli er der stadig flytterod, men i det ene hjørne står kunst fra en lokal kunstner. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

Familiehjælp og store drømme

Lokalerne, hvor Leymus kommer til at høre til, er blevet gjort i stand af både Hanne Schwarz' mand, Georg Schwarz, mens lokale håndværkere har hjulpet med de ting, der har krævet ekstra håndværkerfærdigheder.

- Jeg har ikke kunne gøre det uden min mand, som har knoklet for, at lokalerne skulle tage form. Det sætter jeg simpelthen så stor pris på. Han tager hele slæbet, så jeg kan planlægge, lave hjemmeside og mange andre ting, og det kunne ikke lade sig gøre uden hans hjælp.

Hanne Schwarz tør ikke spå om, hvor mange der kommer til rejsegilde, men hun ved, at 40 personer allerede har meldt deres ankomst til stedet, som hun bliver ved med at drømme om.

- Den ypperste drøm ville være, at Leymus blev et fyrtårn inden for kunst. På sigt kunne det være fantastisk med endnu flere haller og forskellige værksteder. Jeg tror på, at det kan lade sig gøre, hvis jeg bliver ved med at lægge så meget energi i det, som jeg gør.

Rejsegildet finder sted den 1. august klokken. 14.30, hvor der startes med en lille introduktion af Leymus. Herefter vil de nysgerrige inviteres til at deltage i en oplevelsesrejse i Leymus, hvor man kan få fingrene i både ler og akrylfarver ved små værksteder. Området består af 400 kvadratmeter udendørsarealer, og selve Leymus lokaler er 200 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Gælder erhvervsvenligheden kun i Varde by og omegn?

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Den nye frisør i Oksbøl er bare 19 år: - Jeg er lykkelig over den mulighed, jeg har fået med min salon her i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Vesterhavsposten

Mor og datter har åbnet ny tøjbutik i Nørre Nebel: - Det er ikke tabu længere at være plus size

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Michael er ny journalist på sin gamle egn

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene - om ældre, handicappede og psykisk syge

Ugeavisen Varde

Borgmester er ved at revne af stolthed over endnu en top ti-placering i erhvervsvenlighed

Ugeavisen Varde

Kendt presseofficer og politiker skifter job: Skal være ny forstander for FOF

Vesterhavsposten

Sygdom stopper uddeler: Men hans gamle brugs har øget salget markant trods konkurrence fra naboby

Ugeavisen Varde

Kampagne skal skaffe 2500 medlemmer tilbage til foreningerne

Vesterhavsposten

Få kroppen nænsomt i gang efter en fed ferie

Vesterhavsposten

Fransk vinhøst slår fejl - her er de gode alternativer

Vesterhavsposten

To lokale med nyt tiltag: Nu kan du prøve boomende sportstrend i Nørre Nebel

Ugeavisen Varde

19.9: Hele familien kan være med i Margueritløbet

Ugeavisen Varde

Enhedslisten styrker demokratiet

Vesterhavsposten

Her gør vi en kraftpræstation for turismen

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene

Ugeavisen Varde

Tre landsbyer er blevet et kunstværk rigere - kunne du også tænke dig et?

Ugeavisen Varde

Varde Kommune skal være Danmarks bedste ældrekommune

Ugeavisen Varde

Lad lokalcentrene bestemme selv

Vesterhavsposten

Stauderne gør comeback: Sådan lykkes du med dem

Annonce