Annonce
Vesterhavsposten

Hvem skal betale for julebelysning?

Der er hyggeligt og stemningsfuldt med julebelysning i byens gader i Oksbøl op til jul. PR-Foto: John Randeris
Funklende julebelysning i mørke gader er ikke til at undvære i december måned. Men hyggen koster penge, og hvem skal betale? Det spørger man om i Oksbøl, hvor private erhvervsdrivende støtter med sponsering af julebelysning.
Annonce

Oksbøl: Østergade og Vestergade i Oksbøl funkler og stråler med julebelysning i form af lysende granguirlander hen over vejen, lysende julestjerner i alle gadelamper og juletræer på torvene. Julebelysningen er med til at bane vej for decemberstemning, der gør julehandlen ekstra hyggelig. Men det koster, og hvem skal betale?

Richard Skak indehaver af Blåvand El Center, er en af to storsponsorer af julebelysning i Oksbøl, der sammen med frivillige sørger for hygge og stemning hele december. Han så gerne at der også var støtte kommunalt til lys. PR-Foto: Jesper Steensbeck
Kristian og Louise Skak synes det er sjovt at være med til at opsætte lysende julestjerner i Oksbøl. Privatfoto

Richard Skak, indehaver af Blåvand El Center med 15 ansatte, er bosat i Oksbøl og er desuden næstformand i den lokale handels- og erhvervsforening Oksbølby.dk.

- Jeg sponsorerer opsætning og nedtagning af stjernerne og juletræernes lys, siger Richard Skak, der har været med til at opsætte julelys på frivillig basis siden 2012, og tilføjer:

Byens gamle hal er også oplyst med lysende buske i Oksbøls vintermørke. PR-Foto: John Randeris

- Vi er nogle medarbejdere fra firmaet samt min kone og børn, der frivilligt efterser og vedligeholder julelysene, så de er klar til opsætningen. Herefter sponserer jeg, at mine medarbejdere sætter lysene op. Det foregår typisk over halvanden dags tid sidst i november, og så tager vi dem som regel ned igen inden nytår. Vejret kan nogle gange forsinke os lidt, siger han.

Den anden storsponsor af julebelysning i både Østergade og Torvegade er Oksbøl Installationsforreting ved Michael Vestergaard.

Annonce

En tradition der bør fortsætte

- Det er en tradition vi ikke vil undvære her i byen. Julelys giver bare stemning, og man får lyst til at handle lokalt, siger Richard Skak.

Der er dog en lille bekymring.

Der hersker stor travlhed i Blåvand El-Centers værksted i Vrøgum-afdelingen, når der skal opsættes julebelysning, og man er en af hovedsponsorerne. Her er det Tina Skak i fuld sving med parrets børn. Privatfoto

- Jeg synes det ville være på sin plads med et tilskud fra kommunen, det er ikke gratis med julelys, og det betyder meget for hver enkelt by i kommunen med den form for hygge.

Elektriker Lau Sørensen hos Blåvand El Center nørkler løs med julebelysningen inden opsætning i Oksbøl midtby. Privatfoto


Jeg synes, det ville være på sin plads med et tilskud fra kommunen, det er ikke gratis med julelys, og det betyder meget for hver enkelt by i kommunen med den form for hygge.

Richard Skak, sponsor af julebelysning i Oksbøl


Elektrikervoksenlærling Dan Nessen med lange rækker af julekæder, så Oksbøl julebelysning kan stråle hele december måned. Privatfoto

- Der bør være penge i kassen til vedligehold og fornyelse af vores lys, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce