Annonce
Vesterhavsposten

Lines Janderup-plakat blev til for sjov

Selvfølgelig er det gamle udskibningssted Janderup Ladeplads med på Line Lauridsens byplakat. Privatfoto
Line elsker at tegne, derfor hyggede hun sig med at designe en plakat med kendetegn fra hendes by Janderup. For sjov satte lavede hun et opslag på Facebook i bygruppen. Det har vist sig at være en eftertragtet ide.
Annonce

Janderup: 22-årige Line Lauridsen  er vokset op i Janderup, det har inspireret hende til at lave en byplakat, der sælger som varmt brød på en søndag morgen.

- Det startede med, at jeg juleaften fik Varde-plakaten i gave. Den havde jeg ønsket mig længe, og da jeg altid har tegnet, fik jeg lyst til at prøve at lave en plakat selv med udgangspunkt i min barndomsby.

For Line Lauridsen er markmalerierne ved skolen i Janderup, der er malet af Erik Dyhr, et moderne kendetegn for byen. Privatfoto

Line flyttede til Janderup, da hun var fem år, fordi hendes mor fik job på Vidagerhus, der dengang var et plejehjem.

22-årige Line Lauridsens mobil har glødet med bestiilingsbeskeder, efter hun midt i januar begyndte at sælge en Janderup-plakat, hun selv har designet. Privatfoto

- Det har ikke været svært at finde på ideer til plakaten, jeg synes, der er mange spændende bygninger, skulpturer og lignende at fremhæve i Janderup, siger Line og nævner i flæng på plakaten: Hansens Bageri, skolen, børnehaven med blå, grøn og gul stue, hallen og aktivitetshuset, det gamle mejeri med skorstenen og stjernen på toppen til jul, den lokale multikunstner Erik Dyhrs skulptur med bolden ved brugsen og hans naive markmalerier opstillet ved skolen, Eventyrgården med 7-kanten, den gamle kirke, Janderup Ladeplads med stormmålersøjlen og Vidagerhus.

Line Lauridsens populære Janderup plakat findes i to størrelser 30x40 og 50x70 centimter og sælges med og uden ramme fra 150 kroner. Bestilles på www.janderup.dk. Privatfoto
Annonce

Lyserøde træer

Ved skolen kan man på plakaten se nogle lyserøde træer. Farven er ikke tilfældig.

- Det er japanske kirsebærtræer, og jeg elskede som lille, når de sprang ud, for så var det forår, og så var jeg som mange andre små piger bare vild med farven. De træer er der bare noget eksotisk over, og jeg kan huske, vi veninder samlede lyserøde blomsterblade til brug i "heksegryder", når vi legede, siger Line Lauridsen smilende.


De træer er der bare noget eksotisk over, og jeg kan huske, vi veninder samlede lyserøde blomsterblade som små til brug i "heksegryder".

Line Lauridsen - om japanske kirsebærtræer foran skolen i Janderup


Annonce

Stil og tegneteknik

Line Lauridsen har valgt en grafisk stil til plakaten.

- Da jeg var 10 år gammel, tiggede jeg min mor om at gå med ned i Lidl og købe et tegneboard til 500 kr, sådan et man plugger ind i computeren, siger Line og fortsætter:

- Mission tegneboard lykkes, og jeg har det endnu, og har lært så meget ved at tegne på denne måde.

Line er ellers nyuddannet socialrådgiver fra Esbjerg, men hun vil ikke udelukke, at hun engang ud i fremtiden vil tegne endnu mere, end hun gør nu.

- Jeg holder i hvert fald aldrig op med at bruge min kreative side til noget også, siger hun. Og med den store efterspørgsel på plakaten, der er til salg på Facebook i gruppen Janderup 6851, så giver det god mening.

Fakta: Janderup

  • Janderup har cirka 800 indbyggere og er en stationsby på jernbanestrækningen Varde-Oksbøl.
  • Der er syv kilometer til Oksbøl og til Varde og cirka 17 kilometer til stranden.
  • Janderup Ladeplads var udskibningssted for Varde købstad i 1600-tallet.
  • En stor del af egnens jydepotter blev udskibet herfra samt rug og flæsk.
  • Fra 1680-1692 var ladepladsen også toldsted.
  • Kirken er opført i 1200-tallet.
  • Først helt op i 1900-tallet blev Janderup Ladeplads udkonkurreret af jernbanen.
Annonce

Hjem til Janderup

Lige nu bor Line og hendes kæreste i Varde, men snart vender de snuden mod Janderup, hvor de har overtaget Lines fars hus.

- Mine forældre blev skilt for seks år siden, men nu er de blevet kærester igen og flytter til Varde sammen. Det er bare så skønt, siger Line, der håber på at bo mange i Janderup med sin kæreste og med børn - engang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Mor og datter må  knokle hårdt for at sælge mindre tøj: Men de har fundet en lille sti ud af nedlukningsdepression

Annonce