Annonce
Vesterhavsposten

Jesper sælger aldrig sin beach buggy

Den 28-årige Jesper Madsen i sin beach buggy, som han byggede, da han var i lære som mekaniker - og var køreklar, da han fyldte 18 år. Foto: Karin Kjærsgaard

Jesper Madsen har selv bygget en bil. Den er unik, for det findes ikke en eneste, der er præcis ligesådan.

Annonce

Hvide Sande: - Det er mit svendestykke, fortæller Jesper Madsen med henvisning til den knaldblå, lille rappe sag med styrtbøjle.

Svendestykke skal ikke tages bogstaveligt, selv om han er uddannet mekaniker. Men da han som 15-årig kom i lære hos Byens Autocenter, som han i dag er medejer af, købte han en VW Folkevogn bobbel, årgang 1972, for 2500 kroner.

Jesper Madsen byggede den fuldstændig om, og han brugte kun motor, gearkasse og noget af bunden fra den originale bil.

- Den er lavet, så den kan holde min tid ud, siger han.

Jesper Madsen ved udstødningen, som han selv har lavet - ligesom resten af bilen. Foto: Karin Kjærsgaard
Annonce

Rustfrit stål

Karosseriet er nemlig fremstillet i glasfiber, bunden er metalliseret og epoxy-behandlet, og alt andet har han lavet i rustfri stål.

- Selv udstødningen er lavet i rustfrit stål, så alt skulle gerne kunne holde, siger han og smiler.

Desuden har han udstyret bilen med kraftige bøjler, der både gør det ud for afstivning og styrtbøjle.

- Ellers var der ingen sikkerhed, så ville det være som at køre i en fiskekasse, siger han.

Bilen har ingen døre, han løfter benene over kanten i siden af bilen. Det er ikke helt let, derfor tager Jesper Madsen lige rattet af, indtil han er kommet ned i sædet.

At finde en Chrevolet Camaro var hovedformålet med Jesper Madsen og hustruen, Betinas, tur til USA. Mens de var der, fandt han en på nettet - og den stod i Holstebro... Foto: Karin Kjærsgaard
Annonce

Aldrig sælges

Bilen har to sæder foran - og to bagi, men ingen plads til benene.

- Jeg savede bobbel-bunden, så den blev 38 centimeter kortere - og der røg benpladsen bagi, fortæller han og smiler.

Jesper Madsen kører kun i bilen om sommeren, han smutter blandt andet en tur til havnen i den 600 kilo tunge beach buggy - når det blæser ifører han sig skihjelm og skibriller.

- Den her bil gør, at jeg kan lade være med at købe en motorcykel, siger og fortæller, at bilen stod klar med plader, da han fyldte 18.

Jesper Madsen er deltidsbrandmand, og beredskabsbussen købte han under uddannelse i på beredskabsgården i Herning. Den benytter familien nu til weekendture - sønnen, Henry, har indtaget en plads ved bordet. Foto: Karin Kjærsgaard
Annonce

Hang til biler

Jesper Madsen har altid haft en forkærlighed for biler. Han startede med at køre markræs på et areal ved Ringkøbing Fjord, da han var ti år. Inden han fik kørekort, havde han haft 15 biler.

Han har købt flere gamle biler, Folkevogn bobbeler, sat dem i stand, kørt i dem et par måneder og solgt dem igen. Hvor mange, det er blevet til, har han ikke tal på.

Men beach buggyen - svendestykket - bliver aldrig solgt, understreger han.

Jesper Madsen foran sine tre biler, der alle kan være i garagen. Desuden har han en VW bobbel fra 1954, som han engang skal have sat i stand. Foto: Karin Kjærsgaard
Beach buggyen er grunden til, at Jesper Madsen kan afholde sig fra at købe en motorcykel, fortæller han. Foto: Karin Kjærsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Annonce