Annonce
Vesterhavsposten

Jette tegner billeder til ny børnebog om kirkelige vielser af homoseksuelle

Jette Simonsen har tegnet illustrationerne til bogen Klamme Kys og Kærlighed, der handler om kirkelige vielser af to af samme køn. Baggrunden her er væggen på hendes søns værelse, som også er et af hendes kreative projekter. Privatfoto
Da muligheden bød sig for at skabe illustrationerne til en børnebog, takkede Jette Simonsen straks ja - især fordi bogen rummer et vigtigt budskab, som hun gerne vil være med til at støtte op om.

Oksbøl: Stilen er meget livagtig. Hun bruger meget gerne både farver, toner og specielt skygger, og så kan hun ret godt lide skævheder. Det giver billederne kant, mener hun, samtidig med at hendes streg ofte også er rimelig realistisk.

Jette Simonsen har tegnet illustrationerne til børnebogen Klamme Kys og Kærlighed, som handler om kirkelige vielser af to af samme køn.

At tegne har altid været en hobby for Jette Simonsen. Så længe hun kan huske tilbage, har hun altid været passioneret for formgivning og tegning, og som barn elskede hun billedkunst.

Annonce

- Jeg kan lide at sætte streger på andre folks tanker. Gennem billeder kan jeg være med til at skabe en forståelse for, hvad bogen skal kunne, og jeg kan få følelser og værdier frem i illustrationerne, siger Jette Simonsen og understreger, at det netop er lysten til at skabe, der driver hende - også i sit daglige arbejde som grafisk designer hos Blue Water i Esbjerg.

Samarbejde med forfatteren

Bogens forfatter er Egil Hvid-Olsen, der har været præst i 22 år - de seneste ni år i Grindsted, Nollund og Urup. Han vidste, at Jette Simonsen har en stor passion for at tegne, og derfor spurgte han, om hun kunne være interesseret i at illustrere en børnebog.

- Det er specielt, fordi den handler om at være uden for normen. Bogen er skrevet af en præst og handler om kirkelig vielse af homoseksuelle. Han har ikke haft nemt ved at finde fonde og komme igennem med den, så jeg vil gerne støtte op, siger Jette Simonsen og fortsætter:

- Jeg vil gerne være med til at få budskabet ud til børn, der endnu ikke er blevet teenagere. Et budskab om, at det er helt okay at være anderledes.

Om Klamme Kys og Kærlighed

Klamme Kys og Kærlighed er en billedbog for børn i alderen 7-8 år.

Bogen handler om de to venner Sejr og Ida og om, at både Sejr og hans far umiddelbart har det svært ved tanken om to kvinder, der kysser. Så kommer de med til globryllup hos Idas mødre og forstår, at det er kærlighed, der afgør, hvem man gifter sig med.

Bogens forfatter, Egil Hvid-Olsen, har været præst i 22 år - heraf ni i Grindsted, Nollund og Urup. Han har tidligere udgivet fem bøger.

Klamme kys og kærlighed udkom på Forlaget Læselyst 1. juni 2021 som trykt bog, e-bog og lydbog.

Illustrationerne er blevet til i et samarbejde mellem forfatteren og Jette Simonsen. Han havde nogle krav til rammerne, og ud fra det prøvede Jette Simonsen at skabe karaktererne til historien. Hun tegnede først nogle skitser i hånden og præsenterede dem for Egil Hvid-Olsen. Han kom kun med ganske enkelte præciseringer, og de to fandt hurtigt sammen frem til bogens stil.

- Det er gået enormt nemt. Jeg kunne leve mig ind i historien, og det er nødvendigt for at forstå de udtryk, der skal til for at fuldende den, fortæller Jette Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Forstander om specielt og uvist år: - Det har været som at starte en helt ny efterskole

Vesterhavsposten

Nedlukning, selvtest og strejke: Frøstruphave-elever ser tilbage på et kaotisk skoleår, hvor de er blevet frarøvet tre måneder

Vesterhavsposten

Bentes store drøm er gået i opfyldelse: - Nu mangler vi bare tyskerne

Vesterhavsposten

Gamer-fædre vil uddanne CS:GO-talenter i Nørre Nebel: - Drømmen er at sende en til Astralis

Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Vesterhavsposten

Kvong Fitness stod til at holde lukket, men så trådte lokalområdet til

Annonce