Annonce
Vesterhavsposten

Julen er anderledes i år: Butikkerne stråler og funkler, og kirken flytter ned i hallen

Blomsterbutikken Frøjk funkler og stråler af jul og gode ideer - fra gulv til loft. Mona Nielsen kan mærke en ekstra stor efterspørgsel på juledekorationer til private hjem og interflorabuketter til familimedlemmer, man måske ikke kan ses med i år. Foto: Tatjana Johnsson
Restriktioner har ikke fået lov til at spænde ben for julens indtog i handelsbyen Nørre Nebel.
Annonce

Nørre Nebel: I år har Nørre Nebel måttet undvære sit traditionelle juleoptog, der har været en del af byens image i mange år. Til gengæld stråler byens butikker, og hovedgaden i julelys og hygge i en handelsby, der også har brug for turisterne - udover den lokale opbakning.

Hos Mona og Jytte i blomsterbutikken Frøjk har der været pyntet op til jul siden starten af november.

- Det tog os et par weekender at få det hele op, men det er vist lykkes meget godt, siger Mona på underdrevet jysk i et lokale, der funkler og glimter fra gulv til loft som et lille juleparadis på jord.

Annonce

Flere blomsterhilsner i år

Det bugner af juleideer i blomsterbutikken, hvor  Mona oplever, at folk gerne vil have leveret ekstra mange juledekorationer og buketter med interflora i år, når der nu ikke er de store fester at gå ud til i år, og vi ikke skal samles for mange.

- Vi laver også stadig mange gavekurve med blomster og delikatesser, siger hun.

Annonce

Sko og gløgg

- Den 13. december, hvor juleoptoget plejer at løbe af stablen, holder vi åbent til klokken 14, og derefter holder kirken åbent, hvor man kan synge julen ind, siger Bente Møller i JASko på hovedgaden og tilføjer:

- Hos mig bliver det som altid med julehygge i form af gløgg og æbleskiver i butikken, så man sprittes af inde som ude, siger hun.

Butikshunden Micka prøver på at holde masken til ære for fotografen. Bente Møller i JASko sælger udover sko også sjove mundbind i denne helt anderledes juletid i år. Privatfoto
Sognepræst Ann Andersen.
Annonce

Kirken som frelsende engel

Det brede samarbejde i byen indbyder også kirken til at tænke nyt i coronatider.

- Vi holder åbent i kirken for julesang den 13. december, når butikkerne alligevel har åbent til klokken 14, og så flytter vi også julegudstjenesterne ned i hallen i Form og Fritid, hvor alle coronarestriktioner naturligvis overholdes, siger sognepræst Ann Andersen, der er præst i Kvong, Lydum og Nørre Nebel.


Vi holder åbent i kirken for julesang den 13. december, når butikkerne alligevel har åbent til klokken 14, og så flytter vi også julegudstjenesten ned i hallen i Form og Fritid, hvor alle coronarestriktioner naturligvis overholdes.

Ann Andersen, sognepræst i Kvong, Lydum og Nørre Nebel.


- Ved at bruge hallen i år kan vi i stedet for at holde tre julegudstjenester for henholdsvis 18, 22 og 33 mulige deltagere, for få mange flere med, siger præsten.

Ann Andersen regner med, at indskolingen på Nørre Nebel Skole, vil hjælpe med julestemning i form af både tegninger og juletræer.

Line Matras i Huset Pauli holder hovedet højt i en tid med corona. Hun mærker en øget interesse for hjemmestrikkede julegaver, der forhandles i børnetøjsbutikken. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Hjemmestrik hitter

Line Matras i Huset Pauli holder hovedet højt i en tid med corona.

- Vi er nødt til at forholde os positive i en mærkelig tid og tro på fremtiden, men jeg savner da også de tyske turister, siger Line Matras og tilføjer:

- Jeg mærker heldigvis en stor interesse denne jul for hjemmestrikkede og hæklede ting, som vi også forhandler her i børnetøjsbutikken.

Hos Botex på hovedgaden bliver der solgt mere garn end sædvanligt.

- Folk vil gerne se, mærke og røre, når det gælder varer som for eksempel garn, siger Inge-Marie Bertelsen, der også har mange kunder, der ringer og bestiller gardinbussen ud i sommerhusområderne, hvor danskerne og sommerhusejerne selv huserer denne december, nu hvor grænserne er lukkede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce