Annonce
Vesterhavsposten

Kæmpe donation: Outrup-ildsjæle sørger for børneglæde på legepladsen

Valdemar på fire år var klar ved trommen og fulgte koncentreret med i Karen Skovgård Nielsens sang. Arthur står klar ved xylofonen i baggrunden. Foto: Martin Jørgensen
Outrup Børnehaves støtteforening har i flere årtier arbejdet for at forbedre forholdene i den lokale børnehave. Nu har de - med hjælp fra Nordea-fonden - skaffet en musiklegeplads til glæde for de helt små.

Outrup: Seks grader, sjasket mudder og regn, der konstant melder sin ankomst, selvom datoen hedder primo maj. For de fleste er det en vejrmæssig cocktail, der betyder, at man bliver indenfor.

Det er dog ikke tilfældet for de sprudlende unger fra Outrup Børnehave, som lever sig ind i børnehaveleder Karen Skovgård Nielsens skønsang, alt i mens der bliver spillet på de nye instrumenter, der er at finde på stedets nye musiklegeplads.

Børnehaveleder Karen Skovgård Nielsen skaber god stemning blandt børnene med fællessang for at aktivere dem, mens der spilles.

Børnene har nemlig været så heldige, at støtteforeningen til børnehaven har arbejdet i kulissen og fået bevilget en donation fra Nordea-fonden, som samlet set løber op i 36.690 kroner. Et beløb, der betyder, at alle udgifter til købet af den nye musiklegeplads er blevet dækket.

Annonce


Det er en stor gave for børnehaven, at der findes en gruppe som dem.

Karen Skovgård Nielsen


Legepladsen er i den grad blevet taget godt imod af de energifyldte poder, hvilket glæder de glade givere.

- Vi vil gerne hjælpe børnehaven med projekter som musiklegepladsen, men vi kunne ikke have gjort det uden bidraget, som har været en stor hjælp, og legepladsen kommer til gavn for alle byens børn, som kan bruge den, lyder det fra Maja Brarup Jakobsen, formand for støtteforeningen til Outrup Børnehave.

Fra venstre: Margrethe, Valdemar, Maja og Clara hygger sig, mens de andre spiller.

Økonomisk hjælp

Foruden store smil hos børnene, er der også stor glæde at spore fra Outrup Børnehave. Karen Skovgård Nielsen fortæller, at det ikke kunne have ladet sig gøre uden det store arbejde fra den frivillige gruppe, der består af otte forældre.

- Skulle vi selv have betalt for legepladsen, havde det svaret til en meget stor del af mit budget, jeg har til aktiviteter. Så det er så fedt, at de har sørget for det, for det betyder, at vi kan bruge pengene til andre ting, der kommer børnene til gode.

Det er få instrumenter, men de gør en stor forskel for børnene, fortæller Karen Skovgård Nielsen. Foto: Martin Jørgensen

Og at glæde børnene er lige præcis, hvad foreningen er til for. Forældregruppen bygger på stolte traditioner, som går 30 år tilbage i tiden til dengang, hvor børnenes udearealer kun bestod af marker.

- Det er en stor gave for børnehaven, at der findes en gruppe som dem. Det giver nogle helt andre muligheder, siger Karen Skovgård Nielsen.

Annonce

Arbejdet fortsætter

Gruppen arrangerer blandt andet cafeer til diverse højtider med kagesalg, hvor pengene ubeskåret går til forbedringer af børnehaven. Også Signe Lisby Stykkel, der er en del af støtteforeningen, fortæller, at arbejdet lønner sig i sidste ende.

- Det kan være hårdt arbejde, men der er ikke noget, der er mere fantastisk end at se, hvor glade børnene bliver. Det er det hele værd. Og så kommer det hele lokalområdet til gode, hvilket er det, der betyder noget i sidste ende.

Signe Lisby Stykkel (tv.), Karen Skovgård Nielsen og Maja Brarup Jakobsen er alle lykkelige for den nye tilføjelse til Outrups mindste. Foto: Martin Jørgensen

Og legepladsens positive betydning er til at se i dagligdagen, hvor musiklegepladsen dagligt er i brug. Karen Skovgård Nielsen beretter om et eksperimenterende alternativ til forskellige børn, der får stimuleret sanser, der adskiller sig fra de grovmotoriske, der sædvanligvis kommer i brug.

- Det er også et rigtig godt sted til børn, der er mere indadvendte. Her kan de bruge instrumenterne til at kommunikere med, og vi kan som pædagoger få en anderledes dialog i gang ved at bruge lyde. Det er ret fantastisk, lyder det fra børnehavelederen.

Selvom de yngste årgang i Outrup i årenes løb er blevet beriget med den ene opgradering efter den anden, er det endnu ikke slut. Støtteforeningen arbejder ufortrødent videre. Det er lokale kræfter, når det er bedst, afslutter Karen Skovgård Nielsen.

Støtteforeningen består af otte forældre til børn, der går i børnehaven. Når børnene bliver større og skal i skole, udskiftes der på posterne, så der hele tiden kommer ny ansigter og idéer til.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Livreddertårnet i Vejers fejrer 20 års fødselsdag - tårnet åbner med kage på fredag

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Landmand går biodiversitetens vej: Lader naturen råde på markerne

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Forstander om specielt og uvist år: - Det har været som at starte en helt ny efterskole

Ugeavisen Varde

Bestyrelser på plejehjem skal sikre indflydelse

Vesterhavsposten

Tag på Rasmus Klump-skattejagt i Oksbøl

Vesterhavsposten

Nedlukning, selvtest og strejke: Frøstruphave-elever ser tilbage på et kaotisk skoleår, hvor de er blevet frarøvet tre måneder

Vesterhavsposten

Gunnar fra Oksbøl er kommet i det fine selskab: Han modtog DBU's guldemblem

Vesterhavsposten

Suverænt fodboldår i Oksbøl: Oprykning og få minutter fra pokalsensation

Ugeavisen Varde

Nu kan du få en pind i næsen i Henne

Vesterhavsposten

Anja fra Oksbøl er spidskandidat Nye Borgerlige

Vesterhavsposten

Et flag med en stor betydning for turismen

Vesterhavsposten

Bentes store drøm er gået i opfyldelse: - Nu mangler vi bare tyskerne

Vesterhavsposten

Klassefighten 2021 - Hvem er Bertil, og hvad laver han i Nymindegab?

Vesterhavsposten

Jette tegner billeder til ny børnebog om kirkelige vielser af homoseksuelle

Vesterhavsposten

Ja tak til flere kommunale byggegrunde i de mindre byer

Vesterhavsposten

Gamer-fædre vil uddanne CS:GO-talenter i Nørre Nebel: - Drømmen er at sende en til Astralis

Vesterhavsposten

Grundlovsfest i Lunde Præstegårdshave

Vesterhavsposten

Esport vokser sig større og større i Danmark

Vesterhavsposten

Virksomhed i Nørre Nebel: Familien Lauridsen løber ingen steder

Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Ugeavisen Varde

Supersankere: Find de ukendte lækkerier i naturen

Vesterhavsposten

Kvong Fitness stod til at holde lukket, men så trådte lokalområdet til

Annonce