Annonce
Vesterhavsposten

Karen jonglerer både blomster og kunst

Karen Eskesen er ikke bange for at springe ud på det dybe vand og prøve ting af. Det gælder både hendes arbejdsliv og hendes hobbyinteresser. Foto: Tatjana Johnsson
Den kreative åre fornægter sig ikke. Når Karen Eskesen holder fri fra sit blomsterunivers, griber hun fat i farvepaletten og maler abstrakt.
Annonce

Vrøgum: 60-årige Karen Eskesen har de sidste tre årtier boet i Vrøgum. For 18 år siden startede hun op derhjemme med en blomsterbutik i et lokale, hun i dag bruger som hobbyrum og atelier til sin store passioner, nemlig kunst og keramik.

Det abstrakte univers interesserer især Karen Eskesen, når det handler om kunstmaling, men hun laver også indimellem motiver med blandt andet fugle, børn og kvinder. Foto: Tatjana Johnsson

- Da vi efter fire år voksede ud af lokalet hjemme i Vrøgum og flyttede "Karens Blomster" til Oksbøl, øjnede jeg chancen til at bruge det højloftede lokale med de mange gode lysindfald, som atelier for min billedkunst, siger Karen og tilføjer:

Karen Eskesen mangler ikke plads til at male i sin fritid. I lokalet hjemme i Vrøgum lå tidligere hendes blomsterbutik, der fik vokseværk og flyttede til Oksbøl for 18 år siden. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg har en søster mere i Vrøgum, der ligesom vores mor på 97 år også kan lide at male og forme i ler. Vi deler ovnen og lokalet og lader os inspirere af hinanden, siger Karen Eskesen, der også tager på mange kreative kurser med både søster og veninder.

Det kan god være, at Karen Eskesen ser meget koncentreret ud, når hun maler, men hun slapper faktisk helt af foran lærredet. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Karens farveunivers

- Jeg bruger meget naturens farver i mine malerier det grønne og blå univers og mange jordfarver, jeg ved slet ikke, om jeg kunne finde ud af at male med pink, rød og lilla, men det falder mig i hvert fald ikke naturligt, når jeg griber til penslerne, siger hun.

Karen Eskesen har eksperimenteret med mange forskellig genrer indenfor kunst. Også som her med fuglen, der er formet i maletape, gamle klude og lidt jernpinde. Derefter er fuglen malet med akrylfarve og beklædt med skulpturlim. - Det var sjovt at prøve, men ikke noget der kan fastholde mig i længere perioder, som maleriet, siger Karen Eskesen. Foto: Tatjana Johnsson

Karen Eskesen maler både derhjemme flere gange i ugen, men også når hun er i sommerhuset i Børsmose. Hun anvender akrylfarver.

- Jeg elsker maleprocessen og kobler helt fra undervejs. For jeg tænker kun på at at male og være lige der. Det er en fornøjelse at kunne være i gang med flere malerier på én gang, så man kan gå til og fra og give det tid, siger Karen, hvis hverdag er helt anderledes travlt indrettet som selvstændig blomsterbutiksejer med mange deadlines på blomsterdekorationer.

Annonce

Kunstgenrer der spænder vidt

Gennem tiden har Karen Eskesen prøvet flere forskellige kunstgenrer af.

- Jeg har været på kurser i vidt forskellige ting udover maleriet, så har jeg arbejdet i kobber, lertøj og med skulpturlim, siger Karen Eskesen, der gerne hopper ud, hvor hun ikke kan bunde.

- Hvad kan der ske? Andet end at man ikke synes, det er sjovt, fordi man måske ikke har de store evner i den retning, men så må man finde en anden vej, siger Karen Eskesen, der sagtens kan overføre disse tanker til sit arbejdsliv.

Karen Eskesen hopper gerne ud på dybt vand, når det gælder om at prøve nye ting i livet. Hun har blandt andet lavet skulpturer, som fuglen her, udført i kobber.  Foto: Tatjana Johnsson
Karen Eskesens tidligere blomsterbutik i Vrøgum fungerer i dag hendes atelier, hvor hendes søster ofte kigger forbi og laver keramik sammen med Karen. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg åbnede butik uden meget andet end interessen for faget, derefter ansatte jeg en blomsterdekoratør, der lærte mig op. Så jeg er startet helt fra bunden, og det gør jeg konstant med ting indenfor det kreative univers - om det så gælder blomster eller kunst, slutter Karen Eskesen, der synes livet er for kort til ikke at prøve nye ting undervejs.


Jeg åbnede butik uden meget andet end interessen for faget, derefter ansatte jeg en blomsterdekoratør, der lærte mig op. Så jeg er startet helt fra bunden, og det gør jeg konstant med ting indenfor det kreative univers.

Karen Eskesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce