Annonce
Vesterhavsposten

Karin har julefigurer af alle slags i støbeskeen

Interessen for keramikmaling har Karin Noomi Milter Mathiesen ikke fra fremmede. Den er gået i arv fra hendes mor, der også underviser i denne hobby og kunst i Lunde på Købmandsgården. Foto: Tatjana Johnsson
Til daglig er hun bager i Outrup og former brød og kager. Efter arbejde former hun lerfigurer, en hobby, der nu også er blevet til en sidebeskæftigelse.
Annonce

Lydum: På en nedlagt landejendom i Lydum bor 34-årige Karin Noomi Milter Mathiesen med sin elektrikermand og to børn. Ude i stalden har familien indrettet et fælles værksted, hvor de giver den gas med deres forskellige hobbies.

- Jeg er vild med disse af amerikansk oprindelse keramik-figurer i lertøj, som man selv kan male på, siger Karin, hvilket tydeligt ses, når man står i familiens værksted og ser en hel væg med fra-gulv-til loft hyldereoler fulde af støbeforme og figurer.

Der er gang i ovnen hjemme hos Karin Noomi Milter Mathiesen i Lydum med alt det lertøj, der brændes op til jul. Karin har allerede 300 figurer støbt og klar, hvis man vil i gang med det samme. 450 ekstra forme til endnu flere figurer, der kan brændes, er også gemt på værkstedet. Foto: Tatjana Johnsson
Karin Noomi Milter Mathiesen maler på lertøj året rundt, en hobby hun deler både med sin mor og hendes egne børn. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg er faktisk så glad for min hobby, som min mor i sin tid introducerede mig til, at jeg har lavet en online shop, Keramik-Hobby, med figurer, som jeg sælger videre til at blive malet på, siger hun.

Lige nu gælder det julen i Karin Noomi Milter Mathiesens værksted. Men der er figurer at male på til hver en årstid.

Man må også gerne komme forbi i stalden efter aftale og få et kig eller bare for at afhente købte figurer.

Annonce

Alle kan være med.

- Der findes figurer i alle størrelser og til alle sværhedsgrader af bemalinger eller ornamenteringer, derfor kan både børn og voksne være med, siger Karin, mens hun rækker ned i keramikovnen efter lertøjsfigurer af både frøer og juletræer.

Som noget nyt er Karin begyndt at decoupage figurerne, det vil sige at klippe i papir og lakere det på overfladen af figurerne.

Karin Noomi Milter Mathiesen bruger den gamle lade i privaten, hvor hun bor til at opbevare i hyldevis af forme til sine mange keramikfigurer.

Til daglig er Karin bager i Outrup.

- Jeg former både brød og kager som bager i Outrup Bageri, smiler Karin, der sælger og maler figurer af alle slags til diverse højtider og årstider.


Jeg former både brød og kager som konditor i Outrup Bageri og desuden i min fritid i lertøj og keramik.

Karin Noomi Milter Mathiesen


Keramik-Hobby er både et fysisk værksted, hvor man kan afhente keramikfigurer, man har købt, men nu har Karin Noomi Milter Mathiesen også etableret en onlineshop. Lige nu står den på jul. Foto: Tatjana Johnsson

- Prøv lige at se denne her nisse med kurve, man kan sætte julestjerner eller lys i, siger Karin, der ikke kan få nok af at male, hvilket ses på hendes skrivebord, hvor i hundredvis af akrylmalebøtter i alle regnbuens farver og mere til er linet op.

- Jeg kan godt lide at sidde med helt små finesse-bemalinger, men andre gange er det også bare dejligt at give den gas og male på store overflader med en masse flotte farver, det bestemmer man jo helt selv, siger Karin, der deler interessen for keramik med sin mor Britta, der underviser i lertøjsbemaling i Lunde på Bavnbo Købmandsgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce