Annonce
Vesterhavsposten

Kate Skjerning er inspireret af Japan, rav og et kommende flygtningemuseum i sin nye kunstinstallation

- En massiv bold pryder i hver enkelt Japan-lygte for at give letheden i udtrykket noget massivt modspil, siger Kate Skjerning, der netop har fået opsat sin seneste kunstinstallation i Oksbøls bymidte, hvor den kan ses frem til midt i september. Til installationen har Kate Skjerning blandt andet brugt 55 meter tekstil til at sy "lygterne" med. Statens Kunstfond har støttet projektet.
Annonce

Oksbøl: En, to, tre japansk inspirerede lygter. Kate Skjernings seneste kunstinstallation "Japanlygter" kan ses på Kulturtorvet i Oksbøl frem til og med den 15. september. Værket var endnu ikke færdiggjort, da Vesterhavsposten i denne uge bragte en artikel om kunstprojektet og Kate Skjernings tanker bag ideen.

- Ideen bag kunstinstallationen i Oksbøl er helt enkelt at give en positiv visuel kommentar i form af noget smukt, der kan vokse og udvikle sig. Samtidig kan blomsten "Japanlygte", som omslutter sit eget frø, ses som en kommentar tilbage til perioden med Ravmuseet her, som blandt andet udstillede rav med indeslutninger af plantedele fra mange millioner år siden, siger Kate Skjerning. Arkivfoto: John Randeris

- Det handler kort fortalt om tiden tilbage, hvor der lå et ravmuseum her - og om fremtiden, hvor der måske kunne stå et kunstværk om flygtningetiden på denne plads, siger Kate Skjerning.

Statens Kunstfond har støttet projektet med knap 25.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Lokal dyrepark findes det?

Annonce