Annonce
Vesterhavsposten

Kirsten er som pensionist blevet buschauffør

Kirsten Andresen er som pensionist blevet frivillig buschauffør for Billum Friskole. - Så kan jeg også følge med i børnebørnenes liv på helt tæt hold, for de går, eller har gået på skolen, siger hun. Foto: Tatjana Johnsson
Der er syv frivillige buschauffører tilknyttet Billum Friskole, der kører to daglige ruter til Esbjerg morgen og eftermiddag.
Annonce

Billum: Det er ikke til at se det, men Kirsten Andresen er rundet de 70 år. Og så er hun frivillig buschauffør i Billum for friskolen.

- Jeg har været med fra start af, hvilket er tre år efterhånden, fordi jeg synes, det er enormt vigtigt at støtte op om det lokale, siger Kirsten Andresen, der også er medlem af den lokale støtteforening til Billum Friskole, og har været med siden ideerne omkring skolen kun lå på tegnebrættet.

Busser til otte elever

Billum Friskole har to skolebusser, der hver kan have otte elever.

Større busser vil skolen ikke have, for så skal de frivillige buschauffører til at tage stort kørekort.

Kirsten Andresen er en frivillig ildsjæl, det har hun været alle de 45 år, hun har været bosat i Billum, hvor hun har været frivillig i mange henseender blandt andet i sogne- og idrætsforeningen.

Der er to busruter hver dag tur-retur til Billum Friskole fra Esbjerg. Arkivfoto: John Randeris

- Gør vi ikke noget frivilligt lokalt, så dør vores landsbysamfund, siger Kirsten Andresen, der sammen med syv andre frivillige chauffører og en i skånejob, kører sin Esbjerg-busrute mindst en gang i ugen.


Gør vi ikke noget frivilligt lokalt, så dør vores landsbysamfund.

Kirsten Andresen


- Jeg kører om mandagen fra skolen klokken syv, og så henter jeg de næste tre kvarter børnene i henholdsvis Tarp, Sønderris og Gjesing, siger Kirsten Andresen og tilføjer:

- Vi har desuden en bus nummer to, der kører til Hjerting, siger Kirsten.

Annette Nielsen og Kirsten Andresen kører begge bus i Billum for friskolen. Annette er i skånejob, og Kirsten er frivillig. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Tryghed og ingen stress

Det er vigtigt for Kirsten Andresen med en tryg start på dagen i bussen.

- Jeg synes, vi er rigtig gode til at kommunikere på Billum Friskole, er der aflysninger eller forældre, der henter selv, så får vi altid et kald, jeg vil så nødig, at børnene skal stå for længe og vente, eller at man kører forgæves.

Billum Friskole

  • Billum Friskole åbnede i 2017 da den kommunale skole lukkede.
  • Skolen tilbyder undervisning fra 0. - 8. klasse.
  • Derudover finder man SFO, børnehave og vuggestue på matriklen.
  • Der er 25 børnehavebørn og 10 vuggestuebørn.
  • 75 skolebørn
  • 18 tilmeldt skolebusordningen

Den interne kommunikation i bussen holder Kirsten Andresen også i hævd.

- Jeg har sagt til børnene, at de skal lægge mobilerne væk, så jeg kan få en snak og høre om, hvordan deres dag er gået, siger hun smilende.

Når der er fødselsdage, er bussen pyntet med flag.

Selvbetaling

Forældrene til børn med bussen til og fra Billum Friskole køber et årskort.

- Det skal være en god tid i bussen. Ingen stress, men en god start på dagen, siger Kirsten Andresen, der, inden hun blev frivillig buschauffør, har hjulpet til med driften af gården sammen med sin mand og desuden har haft plejebørn. Hun er uddannet økonoma.

Annonce

Sammenhold

Uden for coronatider har det også været en månedlig begivenhed for de i alt otte frivillige chauffører at være med til morgensamling med morgensang og dernæst kaffe i lærerværelset.

Logo på Billum Friskoles skolebusser er til at forstå. Skolen er fyldt tre år. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger

- Men det går jo ikke lige nu, hvor skolens børn også er delt op i to hold i forhold til morgensamling. Lige nu deltager de på skift hver anden dag,  siger Kirsten Andresen med et stille suk, inden hun starter bussen op til hjemtur med børnene klokken 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce