Annonce
Vesterhavsposten

Koklappelauget kører på fjerde sæson i Outrup, hvor de midt i byen er blevet et naturligt midtpunkt.

Koklappelauget i Outrup kører på fjerde år med mulighed for tilkøb af anparter på årsbasis, hvilket giver både 20-25 kilo kødkasse og fælles hyggestunder i byen. Desuden kan kreaturerne nydes og klappes året rundt i byens midte af alle - store som små. Privatfoto
Sådan skulle det gerne blive ved med at være lyder det fra Koklappelaugets formand Line Kjems i Outrup der, i coronakrisen, for første gang i fire år, ikke har udsolgt af anparter til kvæget.
Annonce

Outrup: Koklappelauget er en lokal forening stiftet i forbindelse med udviklingsplanen 2020 i Outrup.

- Det er både en forening og et fællesskab, siger formand for lauget Line Kjems, der til daglig er lærer  i Stausø.

Line Kjems er formand for Koklappelauget i Outrup, hvor hun efterlyser nye anpartshavere. Privatfoto

Koklappelauget er en nichedel af et større projekt, hvor Outrup-anlæg er blevet forskønnet og reetableret over de sidste fire år.

- Der er flere fender i anlægget, hvor man kan komme helt tæt på kvæget. Vi lagde ud med fem studer, men nu har vi udvidet til at have otte studer gående, siger hun.

Annonce

Anparter og galopkringle

Kvæget bliver klappet og hilst og passet på. Det er nemt at trisse ned i anlægget også med en rollator og hilse på køerne.

- Det er også naturpleje, og kvæget holder ubuden vegetation i spil, som for eksempel pil, der skyder helt hysterisk, siger Line.

Man køber sig en anpart i koklappelauget på årsbasis, hvor man så får både arrangementer og kødkasser ud af det.

- Udover at det er hyggeligt med køer i bybilledet, så får man reelt 20-25 kilo kød ud af en anpart, det der svarer til en stor æblekasse, siger Line, der bedyrer at langt de fleste folk i Outrup har en kummefryser til den slags.

Uanset alder, så er det dejligt med køer i bybilledet i Outrup, hvor man både ser folk trisse afsted med rollator eller forældre med børn i alle aldre i diverse klap- og barnevogne. Der er nemlig mulighed for at køre på et godt underlag hele vejen rundt i anlægget, Privatfoto
Annonce

Det sociale aspekt

Line Kjems fremhæver, at der altid er folk nede i anlægget og nyde køerne på den ene eller anden måde.

- Om det er sommer eller efterår, så summer det af liv på stierne langs med fenderne i bymidten, siger Line Kjems, der også inviterer til grillaftener, når kreaturerne er slagtet og en en populær galopkringle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce