Annonce
Vesterhavsposten

Kollegaerne Maja og Marina var klar til eget malerfirma

Malerfirmaet Maja & Marina i Houstrup er lige startet, og pigerne har travlt. De udfører alle former for malerarbejde og tapetsering og vil gerne være med til at skubbe på, at folk vælger mange flere farver til deres hjem. Privatfoto
Der er stor efterspørgsel på malere i coronatider. Derfor turde kollegaerne godt starte som selvstændige i en tid, hvor mange holder lukket.
Annonce

Houstrup/Janderup: Den 35-årige Maja Ebdrup fra Janderup og 30-årige Marina Thomas fra Houstrup har startet et nyt malerfirma sammen i Houstrup - Malerfirmaet Maja & Marina.

- Vi kender hinanden som kollegaer og er et godt team. Vi har arbejdet sammen i fire år, og tilsammen har vi næsten 30 års erfaring. Så nu ville vi gerne prøve at være selvstændige, inden vi bliver for gamle, siger Maja Ebdrup muntert.

- Vi vil gerne ud til lokale kunder og kører også gerne længere stræk her på kysten. Vi har ikke sat en begrænsning på, for hvor langt vi kører ud. Det kommer helt an på opgaverne, siger Marina Thomas.

Marina Thomas i fuld gang som maler i et af de mange sommerhuse, som lige nu bliver gjort klar til sæsonen. Privatfoto
Annonce

Brænder for håndværket

Begge kvinder er uddannet bygningsmalere.

- Vi maler næsten alt, både ude og inde, siger Maja Ebdrup, og tapetserer tilføjer Marina Thomas.

- Det er fedt at se, hvor meget forandring maling kan skabe i en bolig. Det giver nyt liv, og vi vil gerne inspirere vores kunder til at bruge mere farve i hjemmene, siger Maja Ebdrup.


Det er fedt at se, hvor meget forandring maling kan skabe i en bolig. Det giver nyt liv, og vi vil gerne inspirere vores kunder til at bruge mere farve i hjemmene.

Maja Ebdrup, nystartet maler i Houstrup


Annonce

En anderledes opgave

Fornyelig var Maja Ebdrup på et anderledes malerjob i Sønderho på sydspidsen af Fanø.

- Derovre ville man gerne bevare den oprindelige stil, der er i de gamle bondehuse. Så vi malede i de traditionelle almuefarver og satte gammeldags blomstermønstret - sådan lidt i engelsk, victoriansk stil - tapet op, og der blev passet godt på de gamle, hollandske Fanøfliser i huset. Det var lidt af en oplevelse, siger hun.

Maja Ebdrup har lige været i Sønderho på Fanø, hvor hun syntes, det var sjovt at skulle være med til at renovere og klargøre et hus i gammel bondehusstil. Privatfoto

- Jeg synes også, det er dejligt at male træværk udenfor - især om sommeren, siger Marina Thomas med et grin.

- Generelt tør folk mere og mere med farver i deres hjem, og vi anbefaler gerne at gå den vej, siger Maja Ebdrup, der dog understreger, at de som altid maler kilometervis af overflade med hvide nuancer.

Begge kvinder oplever, at malerfaget bliver mere og mere et kvindefag. Det siger de nærmest i kor, inden de haster videre med opgaver i sommerhuse med at male og fuge, og snart kommer tiden, hvor folk gerne vil have malet udenfor - både træværk og vinduer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Mor og datter må  knokle hårdt for at sælge mindre tøj: Men de har fundet en lille sti ud af nedlukningsdepression

Annonce