Annonce
Vesterhavsposten

Kommunen sagde ja: Idrætscentret kan komme i gang med udvidelse

Birger Filskov glæder sig over, at idrætscentret kan gå i gang med en udvidelse. Foto: André Thorup
Med undtagelse af tre, stemte alle i byrådet for at stille den økonomiske kommunegaranti, der gør at Form & Fritid Nørre Nebel kan komme i gang med en udvidelse.
Annonce

Nørre Nebel: Form & Fritid Nørre Nebel kan komme i gang med en udvidelse til anslået 8,7 millioner kroner. Den sidste del af finansieringen faldt på plads tirsdag aften.

Det skete, da et flertal i byrådet sagde ja til en kommunegaranti på 3,67 millioner kroner. Det betyder, at idrætscentret kan optage et billigt lån på det beløb, fordi kommunen garanterer, at den betaler, hvis Form & Fritid ikke kan.

- Projektet er så godt, at der ikke burde være tvivl om det, sagde Birger Filskov (S), der selv bor i Nørre Nebel.

Men det er alle nu ikke enige i. Selv flere af tilhængerne af kommunegarantien påpegede, at det var et projekt på vippen, fordi idrætscentret i de næste to-tre år får en meget stram økonomi, når det optager det store lån.

Form & Fritid Nørre Nebel skal udvides i retning mod boldbanerne. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

Gambler med pengene

De to DF'er og Lars Teglgaard stemte af den grund imod. De synes simpelthen, at økonomien er så stram, at kommunen tager en for stor risiko.

- Det burde være sund fornuft, at man ikke gambler med skatteborgernes penge, sagde Julie Gottschalk.

På en måde erkendte Stig Leerbeck (V) og Jonas Caben Weinkouff Iversen (R), at der bliver "gamblet" lidt, men de synes, der er grund til det.

- Det her er en satsning, men det er en satsning, der har god, lokal opbakning, og det er en satsning, som jeg synes, at vi skal være parate til, sagde Stig Leerbeck.

- Der er nogle år, der er måske lige spændende nok, men de tror selv på det, og den tillid skal vi give dem, sagde Jonas C.W. Iversen.

Annonce

Lokal opbakning

Flere brugte som en del af deres begrundelse, at der i Nørre Nebel er stor opbakning bag projektet. Der er frivillige, der bruger tid på projektet, lokale fonde giver penge, og et lokalt pengeinstitut tager sin del af risikoen, lød nogle af argumenterne.

Og så tæller hele målet med udvidelsen selvfølgelig også meget:

- Det her kommer virkelig borgerne til gode, at man har gode, lækre lokaler at dyrke sin sport i, sagde Sandie Eis Ravn (S) under byrådsdebatten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Annonce