Annonce
Vesterhavsposten

Kvong Fitness stod til at holde lukket, men så trådte lokalområdet til

Der bliver lagt stærke frivillige kræfter i det lokale fitnesscenter i Kvong. Et sted, der er meget mere end bare et motionslokale. Det er byens samlingspunkt, der binder fællesskabet sammen og holder liv i den lille by nord for Varde. Her er det Lene Højris, formand for gymnastik og fitness i Kvong Idrætsforening (th.) og Ulla Tromborg, som er to af de frivillige coronavagter. Foto: Martin Jørgensen
Alle fitness-centre skal tjekke deres medlemmers coronapas. Også mindre fitnesscentre som Kvong Fitness, hvor frivillige kræfter træder til og sørger for, at lokalområdet kan få motion.

Kvong: Den 6. maj åbnede regeringen op for, at fitnesscentre igen kan slå dørene op for friske motionister, der har savnet at løfte tunge vægte og smide corona-kiloene på løbebåndet.

I større byer har de etablerede fitnesscentre større økonomiske muskler og medarbejderstab til at varetage én af de funktioner, der er afgørende for, at et center kan holde åbent. Tjek af coronapas. Sådan er det bare ikke i Kvong.

100 medlemmer hos det lokale fitnesscenter havde nemlig glædet sig til igen at få sved på panden igen, men uden coronavagter er der ingen træning. Derfor bad Lene Højris, formand for gymnastik og fitness i Kvong Idrætsforening, om hjælp på Facebook til at få styr på bemandingen i centeret. Og så skete der noget.

Annonce

- Det gik lynhurtigt med tilmelding. Bare på det første døgn havde vi 10 mennesker, som havde tilmeldt sig, og det var jo helt vildt, fortæller Lene Højris stolt om tilslutningen, der betyder, at centeret nu kan holde åbent flere gange i ugen både formiddage og eftermiddage, men dog med visse begrænsninger.


"Det gik lynhurtigt med tilmelding. Bare på det første døgn havde vi 10 mennesker, som havde tilmeldt sig, og det var jo helt vildt," siger Lene Højris, formand for gymnastik og fitness i Kvong Idrætsforening


- Vi kan ikke lave en fast planlægning med åbningstider, men derimod tager vi det uge for uge. Men det er simpelthen så dejligt, at der har været så stor opbakning, og at det overhovedet er muligt at holde åbent. Det er imponerende, hvad vi kan, når man tænker på byens størrelse.

Samlingspunkt

Ifølge Lene Højris har stedet en yderst vigtig funktion, der hverken har med vægtstænger eller crosstrainere at gøre.

- Det er et samlingspunkt for hele byen. En undersøgelse fra DGI viser, at vi er det sogn med de mest aktive pensionister, og det betyder så meget, at folk kan komme forbi, træne og have sociale relationer i byen.

Frivillig coronavagt

Består typisk af tjekning af coronapas, kontrol med afspritning samt overholdelse af smitteforebyggende foretag.

Vagter der strækker sig over et par timer og med mulighed for selvbestemmelse i forhold til, hvilke dage der passer bedst

De frivillige består af både mænd og kvinder, folk lokalt fra Kvong samt hjælpere fra samarbejdsbyer Trekløver Vest.

Det er dog ikke kun for at give de lokale muligheden for at svede, at der bliver arbejdet hårdt for at holde træningscenteret åbent.

Et billede i indgangsområdet til fitnesslokalet afslører, at stedet ikke kun fokuserer på store muskler og stramme baller. Byens revy har i mange år været en begivenhed, der samlede folk og dannede ramme for oplevelser og aktivitet i byen, fortæller Ulla Tromborg. Foto: Martin Jørgensen

Spørger man Ulla Tromborg, som er en af de frivillige, er det ikke en overraskelse, at så mange andre også har tilmeldt sig.

- Vi har i mange år været vant til et lokalsamfund, som altid bakker op, når der har været brug for det. Og det ser man jo tydeligt nu. Det er så fedt, at folk byder ind, lyder det fra Kvong-beboeren, som har været i byen hele sit liv foruden en kort afstikker.

Annonce

Fortsætte engagementet

Man er selv med til at forme den by, man bor i, når adressen hedder Kvong, fortæller de to.

- Selvom vi er en lille by i udkantsdanmark, så skal det stadig være godt at bo her. Og hvis vi ikke selv gjorde noget, så havde vi ingenting herude, lyder det fra Lene Højris, hvorefter Ulla Tromborg stemmer i.

- Det er vigtigt, at folk bliver ved med at engagere sig herude og sørger for, at vi bevarer et sted som vores medborgerhus, så vi kan have et aktivt område. Den dag, hvor folk vil sælge deres hus, hjælper det også, at huset ligger i en by med noget liv.

Men aktiviteterne, engagementet og fællesskabsfølelsen kommer ikke af sig selv, fortæller de begge. Det kræver en indsats, for som lille landsby får man intet foræret. Men investerer man, får man også igen, lyder det fra Lene Højris.

Danskernes fysiske aktivitet under corona

Hver tredje dansker har været mindre fysisk aktiv under corona-pandemien end tidligere.

Mindre fysisk aktivitet kan føre til en række problemer både fysisk og psykisk, fortæller fagchef i sundhed i Gjensidige, Louise Brix.

Det er dog langt fra kun de fysiske fordele ved motion, som mange danskere ser langt efter. Undersøgelsen viser også, at op mod hver anden dansker føler sig negativt påvirket af, at muligheden for at dyrke holdsport har været begrænset under corona-pandemien

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i december 2020 blandt 1506 repræsentativt udvalgte danskere.

Kilde: Undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Livreddertårnet i Vejers fejrer 20 års fødselsdag - tårnet åbner med kage på fredag

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Landmand går biodiversitetens vej: Lader naturen råde på markerne

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Forstander om specielt og uvist år: - Det har været som at starte en helt ny efterskole

Ugeavisen Varde

Bestyrelser på plejehjem skal sikre indflydelse

Vesterhavsposten

Tag på Rasmus Klump-skattejagt i Oksbøl

Vesterhavsposten

Nedlukning, selvtest og strejke: Frøstruphave-elever ser tilbage på et kaotisk skoleår, hvor de er blevet frarøvet tre måneder

Vesterhavsposten

Gunnar fra Oksbøl er kommet i det fine selskab: Han modtog DBU's guldemblem

Vesterhavsposten

Suverænt fodboldår i Oksbøl: Oprykning og få minutter fra pokalsensation

Ugeavisen Varde

Nu kan du få en pind i næsen i Henne

Vesterhavsposten

Anja fra Oksbøl er spidskandidat Nye Borgerlige

Vesterhavsposten

Et flag med en stor betydning for turismen

Vesterhavsposten

Bentes store drøm er gået i opfyldelse: - Nu mangler vi bare tyskerne

Vesterhavsposten

Klassefighten 2021 - Hvem er Bertil, og hvad laver han i Nymindegab?

Vesterhavsposten

Jette tegner billeder til ny børnebog om kirkelige vielser af homoseksuelle

Vesterhavsposten

Ja tak til flere kommunale byggegrunde i de mindre byer

Vesterhavsposten

Gamer-fædre vil uddanne CS:GO-talenter i Nørre Nebel: - Drømmen er at sende en til Astralis

Vesterhavsposten

Grundlovsfest i Lunde Præstegårdshave

Vesterhavsposten

Esport vokser sig større og større i Danmark

Vesterhavsposten

Virksomhed i Nørre Nebel: Familien Lauridsen løber ingen steder

Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Ugeavisen Varde

Supersankere: Find de ukendte lækkerier i naturen

Vesterhavsposten

Kvong Fitness stod til at holde lukket, men så trådte lokalområdet til

Annonce