Annonce
Vesterhavsposten

Lærke lærer om keramikerfaget på anerkendt skole og ude i verden

Lærke Møller stammer fra Billum men uddanner sig til keramiker på Bornholm. Foto: Tatjana Johnsson
Snart er Lærke Møller Hansen fra Billum færdiguddannet som keramiker og klar til at erobre verden.
Annonce

Billum: Lærke Møller Hansen nyder at være hjemme på sommerferie hos forældrene, der bor fredeligt og idyllisk lige uden for Billum. Til september vender hun tilbage til Designskolen på Bornholm for at tage tredje og sidste år af uddannelsen til designbachelor i keramisk form.

- Jeg er netop kommet hjem fra fem ugers praktik hos Penny Simpson, der bor i Mortonhampstead i det sydvestlige England. Her fik jeg blandt andet et spændende indblik i produktionsdrejning. Tidligere i år var jeg desuden otte uger i praktik hos Louise Egdal i Tommerup på Fyn. Her lærte jeg også en masse. Hun har eksempelvis brugt to år på at udvikle en helt unik glasur, og at hun faktisk endte med at give mig opskriften, er en kæmpe stor tillidserklæring, beretter 22-årige Lærke Møller Hansen med et stort smil.

Passionen for det kreative arbejde med keramik blev grundlagt, da hun 12 år gammel for første gang prøvede at dreje keramik. Senere, da hun gik på efterskole, valgte hun keramik som hovedfag, og da hun i starten af gymnasietiden investerede i først en drejeskive og dernæst en ovn, tog eksperimenterne med de forskellige brændinger, glasurer, materialer og teknikker for alvor fart.

Følg Lærke

Følg med i Lærke Møller Hansen arbejde og udvikling her:

Facebook: Danish Clay Design - her annonceres også åbningstider i værkstedet

Instagram: danish_clay_design

Annonce

Internationalt miljø

Det var nok også alle disse praktiske erfaringer, der medvirkede til, at hun blev optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK), som skolen på Bornholm rettelig hedder. Det er nemlig noget af et nåleøje, man skal igennem for at blive optaget på uddannelsen. Det kræver blandt andet, at man gennemfører flere prøver, hvoraf nogle fokuserer på det håndværksmæssige.

- Vi er kun 45 elever på de tre årgange, så vi kender hinandens kompetencer og kan sparre med hinanden, forklarer Lærke Møller Hansen.

Geografisk set er hendes nærmeste medstuderende fra Ribe, og så er der ellers elever fra stort set hele verden, hvilket samtidig betyder, at al undervisning foregår på engelsk.

- I år har cirka 20 forskellige nationaliteter søgt ind. Skolen har et godt ry ude i verden.

Det internationale udsyn er i det hele taget svært at komme udenom, hvis man som Lærke drømmer om en karriere som selvstændig og professionel keramiker. Når den anerkendte designbachelor er i hus, har hun således i første omgang planer om at rejse rundt i verden og samle erfaringer og inspiration.

- Lige nu vil Lærke dog nyde at være hjemme i Billum, hvor hun også har et lille værksted og lejlighedsvis sælger ud af de fine håndlavede keramikting.

Lærke bruger forskellige teknikker til at ændre udtrykket på sine kreationer. Foto: Tatjana Johnsson
Lærke Møllers julekugler i keramik, Foto: Tatjana Johnsson
Blomstervaser er en af de ting, Lærke Møller drejer i ler. Foto: Tatjana Johnsson
Hjemme i Billum har Lærke Møller sit eget værksted, hvor de færdige kreationer også udstilles. Foto: Tatjana Johnsson
I sommer var Lærke Møller hjemme på ferie, hvor hun holdt åbent et par dage i sit værksted. Foto: Tatjana Johnsson
Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Teater gør stærk og giver venskaber

Annonce