Annonce
Vesterhavsposten

Landsbypedellerne søger arbejde

Landsbypedellerne står klar til at hjælpe foreningslivet og borger/sogneforeningerne med ad hoc-opgaver. Modelfoto
Vinteren er lig med færre opgaver for de kommunale landsbypedeller. Derfor er det nu, du skal på banen, hvis din landsby eller forening har brug for hjælp til en opgave.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det lyder næsten for godt til at være sandt: at der står en flok mennesker klar til at hjælpe med praktiske opgaver som eksempelvis at få malet et stakit eller væltet en hæk.

Og det er da også kun borger- og sogneforeninger samt idræts- og fritidsforeninger, der kan gøre brug af den kommunale landsbypedelordning, Projekt Verde.

Til gengæld er der god chance for, at foreningens ansøgning om hjælp vil blive imødekommet, for på grund af vintertiden står kommunens landsbypedeller i øjeblikket næsten uden opgaver i kalenderen.

Projekt Verde har eksisteret i seks år og er beregnet til at give de lokale frivillige ildsjæle lidt aflastning i form af en hjælpende hånd til ad hoc-opgaver.

Den administreres af KompetenceCenter Ringkøbing.

Landsbypedeller og Projekt VERDE

Ringkøbing-Skjern Kommune og Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune står bag landsbypedel-ordningen, Projekt VERDE, der administreres af KompetenceCenter Ringkøbing.

Ordningen kan hjælpe lokalsamfundene og de lokale foreninger med at få løst opgaver, som enten ikke bliver løst i dag, eller som bliver løst af frivillige.

Opgaverne til landsbypedellen kan være alt fra vedligeholdelse af bygninger eller udendørs arealer, opførelse af mindre ting eller rydning af arealer med henblik på etablering af noget nyt.

Målet med ordningen er at give et løft til serviceniveauet i lokalsamfundene og at kræfterne hos lokale ildsjæle kan bruges på nye aktiviteter, arrangementer eller udviklingsopgaver til gavn for lokalsamfundet.

Opgaver som landsbyerne kan få hjælp til er for eksempel:

• Vedligehold og rengøring af udendørsarealer

• Beskæring af træer

• Vedligehold af borde og bænke

• Eftersyn og rengøring af shelterpladser

• Almindelig forskønnelse af landsbyen

• Pleje af offentlige arealer

• Vedligeholdelse af stisystemer

• Skiltning - vask og vedligeholdelse

• Medhjælp ved arrangement

• Fremstilling fra eget værksted: Blomsterkasser, borde-bænke

• Sikring af zoner omkring vandløb

Annonce

En hjælpende hånd

Mange af landsbypedellerne er unge mellem 18 og 30 år, der modtager uddannelseshjælp i en periode.

Ideen er at give de lokale ildsjæle en hjælpende hånd, så de i højere grad kan koncentrere sig om at udvikle nye tiltag og varetage andre aktiviteter i foreningslivet.

Landsbypedellerne møder ind på KompetenceCenteret i Ringkøbing hver morgen, og kører så i teams ud i landsbyerne i hele kommunen og udfører "landsbypedelarbejde".

De må ikke tage arbejdet fra en ordinær ansat eller udføre farligt arbejde som eksempelvis at fælde træer, men de må supplere den frivillige indsats.

Annonce

Ud i det grønne

Opgaverne skal tilføje herlighedsværdi i lokalsamfundene uden at have karaktér af arbejde, man ellers var nødt til at betale sig fra at få gjort.

Desuden skal opgaverne kun være af periodisk karakter. Og endelig må opgaverne for så vidt muligt ikke have en fast deadline.

Størsteparten af landsbypedellernes arbejde handler om pleje af grønne områder.

De 10-15 landsbypedeller kan hurtigt få en opgave fra hånden, så derfor opfordringen til at sende en forespørgsel via e-mail til adressen verde@rksk.dk hvis der er opgaver, der mangler et par hænder - eller flere - i løbet af vinteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce