Annonce
Vesterhavsposten

Lars er tidligere springrytter - nu har han café i Henne Strand

Lars Sigaard bag baren på café Havmågen i Henne Strand. Foto: Tatjana Johnsson
På Havmågen er der retrohygge i indretningen samt smørrebrød og tarteletter på menuen.
Annonce

Henne Strand: I et ombygget parcelhus midt på hovedgaden i Henne Strand ligger café og pub Havmågen, der drives af parret Lars (58) og Tina Sigaard (50), det har de gjort siden sommeren 2018.

- Jeg er uddannet kok, og vi har tidligere haft Restaurant Knudedyb i Vejers. Jeg arbejder her fuldtid, og Tina arbejder fuldtid i Vølund i Esbjerg, og så knokler hun ellers videre herude bagefter, det skal hun have stor ros for at kunne holde til, siger Lars Siggaard og tilføjer:

- Man skal være drevet af passion for branchen for at være i et job med lange og skæve arbejdstider, og det er vi begge. Vi synes jo i bund og grund, at det er sjovt at drive beværtning. Vi holder kun fri et par uger sidst i januar, for her er nemlig også travlt mellem jul og nytår og en uges tid ind i januar. Mange turister holder jul ved kysten i Danmark.

Café Havmågens indretning er som at træde ind i et tidsbillede fra dengang oldemor var ung. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Tapas og tarteletter

Parret bor ved Filsø og har kendt hinanden i 15 år. Tilsammen har de en fælles børneflok, der tæller fire voksne børn.

- Vi får hjælp af "vores" datter Alberte i sommerperioden, siger Lars Sigaard, der også har levet af at være springrytter i henved 30 år.

- Jeg mødte Tina via interessen for heste, og vi har også stadig et par stykker.

Caféen kan rumme cirka 120 mennesker, hvis man tager udearealet med, og der serveres lette anretninger som tapas, tarteletter og smørrebrød. Snart også røgvarer både laks og smørfisk.

- Tyskerne især efterspørger tarteletter, det er det store nummer af slagsen, vi serverer, siger Lars Sigaard.

Annonce

Retroindretning

Indretningen i cafeen er noget helt særligt. Overalt hænger eller står der måger i alle højder og drøjder, der i sagens natur er strandtema i Havmågen, ellers råder hyggen i form af retrodagligstue.

- Ja, det er ren bedstemornostalgi indretning, vi kører med plyssofa og stole udført i mørkt træ og masser af hyggegenstande fra gamle dage på væggen lige fra broderi til den gamle fisker med piben maleri og pokaler. Vi har jagtet rundt både i Jylland og på Sjælland og fundet sjove genstande på genbrug, loppemarkeder og i antikvariater, siger han.

Praktisk og hyggelig er budcyklen, når Lars Sigaard skal et ærinde i byen. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Underholdning

Fjernsynet hænger på en væg i "caféstuen" således, at man kan se tv i ét hjørne, men også helt kan undgå tvstøjen i resten af "stuen".

- Der er ofte folk på ferie, der gerne vil følge med i en international sportsbegivenhed på caféen, og det skal de have lov til. Vi har både en akustisk- og en elguitar på væggen ved baren, der lånes ud, hvis man ellers kan spille på dem.

- På sigt vil vi gerne have levende musik i caféen, men indtil videre har vi vores sportsaftener på storskærmen - for eksempel både fodbold og tennis og Tour de France.

Man kan næsten kun føle sig hyggeligt hjemme på den nye café Havmågen i Henne Strand. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce