Annonce
Vesterhavsposten

Lone fra Outrup juler med brudekjoler, slips og sælskind

Lone Elise Holm kan godt lide, at kræmmerhusene passer til tidsånden. - Samfundet har fokus på at genanvende, og hvordan vi forbruger, siger hun. Foto: Karina Øhlenschlæger
Lones kræmmerhuse med sælskind er mere end en hobby. Nu åbner hun egen web-butik, hvor man blandt andet kan så få syet arvestykker om til kræmmerhuse.
Annonce

Outrup: Når Lone Elise Holm går på jagt i genbrugsbutikker, er det efter fine slips, brudekjoler og jakker i dyreskind - blandt andet sæl og mink. Hun genbruger stof og skind, når hun kreerer sine unikke kræmmerhuse.

- Jeg har en veninde, der laver sælskindshandsker. Hun kom en dag med resterne og spurgte, om jeg ikke kunne bruge dem, fordi hun ved, at jeg syer, siger Lone Elise Holm.

Så gik Lone i gang.

- Jeg legede med det, og jeg fandt formen, siger hun, der fandt på at bruge sælskindet som kanten på et kræmmerhus.

Se tingene

Hvis man gerne vil se Lone Elise Holms kreationer, kan det ske ved Vinspecialisten i Varde.

Uden for vores lokalområde deltager hun på julemarkedet på Sønderskov Slot i weekenderne 23.-24. november og 30. november-1. december.

Annonce

Personligt genbrug

Ydersiden af selve kræmmerhuset er betrukket med forskellige materialer. Det kan være alt lige fra en brudekjole over slips til en gammel læderjakke. Alt er genbrug, og Lone Elise Holm har fokus på de minder, der er i genbrugsmaterialer, derfor tilbyder hun også at fremstille personlige kræmmerhuse.

- Det kan være stof fra din egen brudekjole eller et kræmmerhus lavet af det slips eller den habitjakke, en mand har brugt til et bryllup eller en anden mindeværdig begivenhed, siger hun.

Således kan arvestykker få nyt liv og komme frem i lyset - i hvert fald til jul, frem for at leve årtier på bunden af en kasse, man ikke nænner at smide ud.

Annonce

Web-butik

I mange år har kræmmerhusene været en hobby, som Lone Elise Holm har solgt på julemarkeder. Nu springer hun højere og åbner ny web-butik på sin hjemmeside elisejohst.dk

- Websiden gør, at man kan sælge længere ud, siger Lone Elise Holm, der ser en kvalitet i at kombinere markeder med en web-butik.

- Det gode ved markeder er, at man snakker med folk. Det, de siger, er guld for mig, fortæller hun, der blev inspireret til at fremstille sine mindste kræmmerhuse fra en markedsgæst, der sagde, at hun gerne ville have nogle, der passer på juletræet.

Skindet på de sorte kræmmerhuse stammer typisk fra en læderjakke, kanten er sælskind. PR-foto
En ny ting, Lone Elise Holm har designet, er tasker, punge og cover til tablet i sælskind. PR-foto
Juletræerne kan også have en anden funktion end at pynte. PR-foto
Lone Elise Holm kalder kræmmerhusene re-cycled memories - genbrugte minder - fordi det er materialer, der rummer minder, hvad end det er andres eller egne. Foto: Karina Øhlenschlæger
Kræmmerhusene her er fremstillet af gamle slips i julerøde farver med en kant af sælskind. PR-foto
Når kræmmerhusene vendes om, bliver de til jueltræer. Nogle af dem er udelukkende fremstillet i pels. Toppen stammer fra gamle lysholdere til juletræet. PR-foto
Fordybelsen er en af de ting, Lone Elise Holm holder af ved at fremstille sine kræmmerhuse samt at være med i hele processen - fra hun finder materialet, til hun sælger det færdige produkt. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Annonce