Annonce
Vesterhavsposten

Lonnie bruger lokale råvarer til konfirmationsbuffeten

Lonnie Thygesen har flyttet mange gange i sit liv efter jobs, hun synes var interessante. Både i Danmark og i udlandet. At hun er endt i Henne Stationsby med sit cateringfirma skyldes tildels de billige huspriser. Foto: Tatjana Johnsson
Hun er selvstændig i Henne Stationsby men kører vidt omkring i kommunen med sine vestjyske delikatesser.
Annonce

Henne Stationsby: 48-årige Lonnie Thygesen er uddannet smørrebrødsjomfru og kok. Hun elsker sit fag og har været vidt omkring i karrieren i ind- og udland.

- Der er ikke to dage, der er ens, når man er selvstændig kok med eget cateringfirma, siger Lonnie og fortsætter:

- Oprindelig er jeg fra Esbjerg men flyttede til Taulov ved Fredericia, fordi jeg fik en læreplads på Kryb I Ly Kro.

Siden er cv'et blevet fyldt godt op. Lonnie Thygesen har blandt andet arbejdet på Dronning Louise i Esbjerg, hvor hun også har været medejer af Sands. Hun har arbejdet på Scandic Hotel i både Esbjerg og London. I London var hun også i Den Danske Klub. Desuden har hun været et smut forbi Torvehallerne i Vejle.

Lonnie har til huse i det tidligere bageri i Henne Stationsby på Strandgade 82, hvilket også er navnet på hendes cateringfirma.

- Jeg har et stort køkken i forlængelse af bygningen her og bor selv ovenpå. Tidligere havde jeg en delikatessebutik i stuen, hvor jeg solgte lokale råvarer og delikatesser, men nu kører jeg udelukkende ud med mad til selskaber på op til 150.

Jeg oplever, at flere og flere lokale er begyndt at komme med deres eget kød fra jagt eller landbrug, som jeg skal tilberede. Også til konfirmationer. Det gør jeg gerne, så længe det er dyrlægekontrolleret.

Lonnie Thygesen, indehaver af Strandvejen 82

Annonce

Konfirmationsmenuer der hitter

Hvad skal man så vælge at spise til sin konfirmation?

- Det er blevet populært i stedet for den traditionelle menu med suppe, steg og is med buffeter til konfirmationer i Vestjylland. Konfirmanderne har i høj grad en mening om, hvad de skal have på menuen, især pigerne, siger Lonnie og tilføjer med et smil:

- Hvis konfirmandens ynglingsmad er lidt fastfood-orienteret som pizza og burgere, så kan der sagtens snige sig lidt af det med på buffeten. Uden at konfirmanden måske føler sig lidt flov og barnlig over ikke at være vild i varmen med den lidt finere madlavning, som de voksne godt kan lide.

Annonce

Tarteletten holder

Det hitter stadig med de klassiske tarteletter til forret.

- De fleste vælger en forret, selvom de efterfølgende får buffet. Det samler ligesom festen fra start af, så der er lidt struktur på festen fra begyndelsen, hvor der er rigtig mange taler, siger Lonnie Thygesen, der også ofte laver mini tapas til forret.

- Ellers skal der gerne være både rødt og gennemstegt kød på buffeten og fjerkræ her i Vestjylland. Og til dessert gerne kage eller is, som jeg for øvrigt producerer i alle afskygninger og med hvilken som helst smag, siger hun.

Lonnie bruger så mange lokale produkter, hun kan komme i nærheden af i sin madlavning, og hun samarbejder med en lang række af lokale butikker og producenter.

Hun kører ud med mad til selskaber på op til 150 mennesker. Lonnie Thygesen elsker at være selvstændig og at kunne vælge og vrage i udsøgte lokale råvarer og delikatesser. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Koriander og britisk flødeskum

Når Lonnie laver mad til sig selv, må der gerne være rigeligt med koriander i det meste.

- Jeg kan ikke få nok af koriander, og andre synes, det smager af sæbe.

Når Lonnie er på ferie, kommer der ofte nye krydderier med hjem til samlingen, og når hun går ud og spiser, må det også gerne være på eksotiske og inspirerende restauranter.

- Jeg kan for eksempel godt lide Det Arabiske Køkken i Esbjerg, og er jeg i London, så skal jeg da til afternoon tea og have små sandwiches og scones med clutted cream, som er en typisk flødeskum på de breddegrader, siger hun.

Annonce

Synlighed til konfirmationsevents

Lonnie forsøger altid at være forberedt til det yderste inden et selskab.

- Når jeg kører ud med maden, og når jeg arbejder i køkkenet, skal tingene være i orden. Det hele handler om planlægning og plads. Hvilket er altafgørende, siger Lonnie Thygesen.

Mange konfirmander opdager Lonnies mad, når de for eksempel er til konfirmationsevent hos Belle Robe i Varde, hvor Lonnie som oftest deltager og deler smagsprøver ud.

- Jeg har ingen planer om at skulle arbejde på restaurant igen, arbejdstiderne er håbløse, så jeg fortsætter som selvstændig mange år frem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Teater gør stærk og giver venskaber

Annonce