Annonce
Vesterhavsposten

Louise siger nej til forbrugerræset – starter ny syklub

Louise Haagen Krog flyttede til Lunde i 2020 i en tid, hvor det på grund af corona-restriktioner var svært at opbygge et netværk. Nu har hun taget initiativ til en syklub. Foto: Katrine Friisberg
For Louise Haagen Krog er det en del af hendes livsstil selv at sy familiens tøj. Hun tog initiativ til en ny syklub, så hun kan mødes med andre om syning.

Nørre Nebel: Hvad gør man, når man gerne vil gå til syning, men ikke kan finde en syklub i nærheden?

Louise Haagen Krog tog selv initiativ til en syklub. Hver anden torsdag aften mødes hun nu med andre, som gerne vil sy, strikke eller lave andet håndarbejde på Nørre Nebel Bibliotek. Og alle er velkomne.

- Jeg savnede at komme ud og få et netværk ud over den klassiske mødregruppe, fortæller Louise Haagen Krog, mens hun skæver ned til sønnen Alex, som ruller rundt med legetøj på liggeunderlag midt på gulvet i lokalet på biblioteket.

Annonce

Hun og hendes mand flyttede til Lunde i 2020, og Louise Haagen Krog vil gerne opbygge et større netværk i lokalområdet.

Det handler om at tage stilling. Der er ikke noget, der er forkert. For nogen er det vigtigt at købe en taske fra Dolce & Gabbana. For den pris har jeg i stedet købt fire geder, for det er min hobby.

Louise Haagen Krog

Også for mænd

Ligesom andre går til badminton eller gymnastik går den lille flok håndarbejdere nu til syning. Det er også en måde at få det gjort, understreger Jörg Willem, som blev glad, da han så opslaget om syklubben på Facebook.

- Jeg havde en stak med tøj, der skulle repareres. Men når jeg er hjemme, er der altid noget andet, jeg kan lave, siger han, før han igen koncentrer sig om et hul i lommen på sin fleecetrøje.

Syklubben er åben for alle aldre. Louise Haagen Krog har selv sønnen Alex med. Foto: Katrine Friisberg

For Louise Haagen Krog er syning ikke alene en hobby, men en del af en livsstil, som handler om at have et bevidst forbrug. Hendes familie, som tæller mand og seks sammenbragte børn, har bosat sig i et nedlagt landbrug. Her producerer de en stor del af det de forbruger. Det gælder alt fra tøj til remoulade. Og ellers prøver de at bytte sig til de varer, som de ikke selv kan producere. For eksempel fisk.

- Det handler om at tage stilling. Der er ikke noget, der er forkert. For nogen er det vigtigt at købe en taske fra Dolce & Gabbana. For den pris har jeg i stedet købt fire geder, for det er min hobby, siger Louise Haagen Krog.

Annonce

Jordemoder og sexolog

Hun er uddannet kandidat i jordemodervidenskab samt sexolog og er medforfatter til en bog om migræne og moderskab. I 2015 blev Louise Haagen Krog dog påkørt og fik en skade på sin skulder, som siden har udviklet sig sådan, at hun ikke længere kan arbejde som jordemoder.

Den nøjsomme livsstil har Louise Haagen Krog ikke fra fremmede. Hendes farmor var syerske, og hendes mormor og morfar var stort set selvforsynende med en stor køkkenhave og grise. For Louise Haagen Krog er livsstilen derfor helt naturlig.

- Vi skaber en frihed, som vi værdsætter. For os er frihed at kunne gøre, hvad vi har lyst til. Leve af en indkomst eller købe en ekstra hektar jord, siger hun.

Og nu har hun nogle at mødes med og sy tøjet til familien.

Fakta om syklubben

Syklubben mødes hver torsdag i lige uger på Nørre Nebel Bibliotek fra klokken 19 – 22.

Syklubben er gratis, og alle er velkomne uanset niveau. Man kan medbringe sin egen symaskine, strikketøj eller andet håndarbejde. Der er ingen underviser på holdet, men deltagerne hjælper gerne hinanden.

Mellem fire og seks deltagere er dukket de gange Nørre Nebels nye syklub har mødtes. Ud over syning står hygge og småsnak højt på programmet. Jörg Willem, Louise Haagen Krog (i midten) og Jannie Sørensen tager en snak. Foto: Katrine FriisbergAnnonce
Vesterhavsposten

Tilflytteren Birgitte har flyttet Sportigan til det gamle apotek

Annonce
Vesterhavsposten

Boldklubben Vestkysten kåret som tredjebedste idrætsforening

Annonce
Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ny bankrådgiver i Nordea Bank Varde

Vesterhavsposten

Outlet og svigerdatter blev fast del af tøjbutik

Ugeavisen Varde

Udstilling i nyåbnet galleri reflekterer over livets gang

Vesterhavsposten

Butiksejer: ”Det ville være en katastrofe”

Vesterhavsposten

Biler, påskeæg, godter og gavekort er klar til AMOK Søndag

Ugeavisen Varde

Lokal maler nyfortolker det vestjyske landskab

Annonce