Annonce
Vesterhavsposten

Må Ringkøbing-Skjern Museum få dine gamle mursten?

Ringkøbing-Skjern Museum mangler mursten blandt andet til vedligeholdelsen af Abelines Gaard, som ses på billedet. Foto: Jens Chr. Nordestgaard.
Annonce

Skjern: På Ringkøbing-Skjern Museum bevarer de historiske genstande - og ikke mindst historiske bygninger. Det er en opgave, som museet med glæde påtager sig, for det er denne opgave, der er med til at bevare vores fælles vestjyske kulturarv. Men nu håber museet, at borgerne vil hjælpe dem. De mangler nemlig gamle mursten - og masser af dem, oplyser Ringkøbing-Skjern Museum i en pressemeddelelse.

Når museets gamle og ofte fredede bygninger vedligeholdes og sættes i stand, kan de ikke blot tage i et byggemarked og købe materialer. De har brug for materialer, der passer til bygningerne og gerne er fra samme periode.

Netop nu mangler museet mursten. Det er særligt mursten fra 1800- og 1900-tallet, museet søger. Murstenene skal blandt andet bruges til den fortsatte istandsættelse af Abelines Gaard. I løbet af sommeren er gården blevet fuget om på sydsiden, og defekte sten er udskiftet.

Annonce

Et museum med murere og tømrere

På Ringkøbing-Skjern Museum møder man naturligvis både historikere og arkæologer, der hver dag arbejder med kulturhistorie og kulturarv. Men lige så vigtige er museets mange håndværkere, der hver dag er med til at vedligeholde og bevare de gamle bygninger. Håndværkerne er i gang året rundt, og ud over at vedligeholde, så er de også med til at lave arrangementer, udstillinger osv.
Hvis i har nogle mursten, som museet må få, henter de gerne selv.
Kontakt museet på tlf. 9736 2343 / mail info@levendehistorie.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce