Annonce
Vesterhavsposten

Mælkebonde fra Lydum blev årets unge landmand

Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik sammen med årets unge landmand i Varde Kommune - Christian Sommer Thomsen fra Lydum. Foto: Henrik Reintoft
Varde Kommune var tirsdag aften vært for 200 landmænd på rådhuset, hvor den stod på 50 kilo flæskesteg, foredrag og hæder til årets unge landmand og årets iværksættere.
Annonce

Varde Kommune: Årets unge landmand i Varde Kommune blev den 26-årige Christian Sommer Thomsen fra Lydum, der har 300 malkekøer.

Han blev kåret forleden, da Varde Kommune holdt dialogmøde med 200 af kommunens bønder.

Christian Sommer Thomsen driver sit landbrug ud fra konceptet sharemilking. Han lejer gården, men ejer selv køerne.

Årets iværksætterpris gik til familien Kousgaard fra Toftnæs, der står bag det meget succesfulde Varde Ådal Lam.

René Højris (th.) fra Kvong var med for første gang. Han driver i dag et GMO-frit landbrug med 280 malkekøer. Foto: Henrik Reintoft
Annonce

Uformel ramme

Det er tredje år, at Varde Kommune byder på hygge og hæder.

- Varde Kommune har ambitioner for landbruget. Vi synes, at landbruget er vigtigt, og det er fint, at vi kan mødes i en uformel ramme, siger Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik.

Den 37-årige landmand René Højris fra Kvong var med for første gang.

- Det er et godt initiativ. Jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente, siger René Højris, der driver en gård med 280 malkekøer og 200 hektar jord.

Hvordan er det at drive et mælkebrug i dag?

- Det går fint, jeg skal ikke sige for meget. I hvert fald ikke hvis jeg skal refereres, siger han med et glimt i øjet.

Som han påpeger, så har det aldrig været lettere at komme i gang, hvis der da ikke lige var udfordringen med at låne penge. Og gårdene er fortsat alt for dyre, hvorfor nye former som sharemilking er opstået.

John Hansen fra Lunde, som ses som nummer to fra venstre, driver en gård med 600 malkekøer. - Jeg har aldrig haft noget at klage over. Jeg er godt tilfreds med kommunen. Jeg er ikke så vanskelig, siger John Hansen. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce