Annonce
Vesterhavsposten

Mange fonde vil have de små lokalsamfund til at blomstre

Direktør for Nordea-fonden Henrik Lehmann Andersen støtter de små danske byers fællesskaber. PR-Foto
1300 små danske byer har søgt "Her bor vi-puljen", hvor Sønder Bork Natur og Fritidspark er blandt dem, der får støtte.
Annonce

Sønder Bork: Hvis man som landsbysamfund har en god ide, som, man ikke umiddelbart tænker, kan gå i opfyldelse, kan der være både inspiration og hjælp at få ved at søge fonde. Blandt andet har det i en periode været muligt at søge Nordea-fondens "Her bor vi-pulje", hvor mere end hver tredje af de små 1300 byer i Danmark allerede har søgt. Heriblandt Sønder Bork.

Små danske byer og fondsansøgninger

Bysamfund på mellem 200 og 5.000 indbyggere har indtil videre haft mulighed for at søge støtte til initiativer, der styrker fællesskabet i Nordeas "Her bor vi" pulje.

Der er godt 1.300 mindre bysamfund i Danmark, og de bebos af ca. 1,2 mio. mennesker.

For de, der ikke nåede at søge "Her bor vi-puljen", er der stadig mulighed for at søge Nordea-fondens Lokalpulje.

Vil man som lokalforening eller udviklingsgruppe i gang med at søge både private og offentlige fonde og puljer, er der hjælp til at komme i gang på blandt andet kommunerne, der står klar med råd og vejledning.

- Mange af de forslag, der søger puljen med held, har et ønske om at samle borgerne på tværs af generationer i et fælles byrum, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden, og tilføjer:

- Vi er overvældede og overraskede over den store interesse. Det understreger den fornemmelse, vi havde i forvejen, nemlig at de små bysamfund formår at løfte i flok for at realisere deres drømme.

Annonce

Inspiration og drivkraft til fællesskaber

Nordea-fonden vil med puljen inspirere de mindre lokalsamfunds drivkræfter og give plads til de ofte oversete potentialer, som kan samle byen og dens beboere.

- Vi ser puljen som et økonomisk rygstød til de lokale ildsjæle. Mange steder har man foruden vores støtte selv rejst midler via kommunen, lokale indsamlinger og andre fonde, siger Henrik Lehmann Andersen.

Annonce

Tendenser i de mindre lokalsamfund

Ansøgningerne spænder vidt, men alligevel er der nogle klare tendenser.

Aktivitetspladser, shelters og legepladser hitter, og der er mange stier, broer og multibaner blandt de 61 støttede projekter, som fordeler sig over hele landet. Flest småbyer i Syddanmark har fået støtte. Heriblandt natur og fritidsparken i Sønder Bork.


Vi ser puljen som et økonomisk rygstød til de lokale ildsjæle.

Henrik Lehmann Andersen


Samlet set ender Nordea-fonden med at støtte 139 projekter med samlet beløb 67,9 millioner kroner. Der er løbende forskellige puljer at søge hos Nordea-fonden året rundt for mindre lokalsamfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce