Annonce
Vesterhavsposten

Gitte i 4H's ledelse: Vi tilbyder noget, idrætsforeninger ikke kan

Gitte Burgdorf Madsen er valgt ind i landbrugets landsledelse i børne- og ungdomsorganisationen 4H, hvor hun selv har været medlem, siden hun var syv år gammel. Foto: Tatjana Johnsson
Gitte Burgdorf Madsen sætter som nyt medlem af 4H's landsledelse fokus på basisviden for børn med fokus på hjerte, hånd, hoved og helbred in mente.
Annonce

Outrup: Gitte Burgdorf Madsen er for de næste to år valgt ind i landbrugets landsledelse i børne- og ungdomsorganisationen 4H. Hun er det eneste nye medlem valgt ind i år.

Gitte Burgdorf Madsen har været medlem af 4H, siden hun var syv år.

- Jeg voksede op på en mink- og kaninfarm et landbrug i Orten, så det var helt naturligt at blive medlem som barn, siger Gitte.

Landbrugets børne-og ungdomsorganisation 4H laver aktiviteter, der styrker de fire H'er:

Hjerte, hånd, helbred og hoved.

Annonce

Fra jord til bord koncept

Gitte skal fremover ikke bare skal stå i spidsen for 4H i lokalområdet omkring Outrup. Hun skal også skal være med til at bestemme de store strategiske linjer for organisationen på landsplan.

- 4H har altid været mit liv, og når jeg går ind i noget, så er det 130 procent, siger Gitte.

4H er en organisation for børn og unge, der interesserer sig for natur, dyr og mad. På landsplan har foreningen cirka 4.000 medlemmer.

- Jeg glæder mig til at være en del af landsledelsen, hvor vi har mange aktiviteter til børn, og vi kan tilbyde noget, som for eksempel idrætsforeninger ikke kan, siger Gitte, der understreger, at man sagtens kan forene at være aktiv i både sportsforening og i 4H.

-  Vi rammer basis i livet med for eksempel madlavning og pasning af dyr. Det er vigtigt, at børn i dag ved, at mad og grønt for eksempel ikke bare kommer fra Brugsen, men at børnene har viden om, hvordan det dyrkes fra jord til bord, siger hun.


Det er vigtigt, at børn i dag ved, at mad og grønt for eksempel ikke bare kommer fra Brugsen, men at de har viden om, hvordan det hele dyrkes fra jord til bord.

Gitte Burgdorf Madsen


På landsplan vil Gitte Burgdorf Madsen arbejde for mere samarbejde mellem alle 4H's klubber, der efter hendes mening er meget forskellige. Lokalt vil hun fortsætte med at ideudvikle på tværfaglige aktiviteter. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Lokal ildsjæl

Gitte Burgdorf Madsen er også formand i den lokale klub Lunde, Outrup-Henne 4H. Og det bliver hun ved med at være.

- Jeg keder mig aldrig og er et engageret menneske, der gerne vil være med til at ide- og videreudvikle på frivilligt plan, siger hun og tilføjer:

Jeg er også stadig aktivt udvalgsmedlem af 4H Dyrskuet i Horne, siger Gitte, der er uddannet salgsassistent og mor til tre børn på 3, 8 og 14 år.

4H klubber

  • 4H har cirka 4.000 medlemmer og 65 klubber.
  • Varde Kommune er repræsenteret på landsplan med hele fem 4H klubber.
  • 4H klubberne ligger i: Kvong, Horne, Næsbjerg, Alslev og en samlet klub under Lunde, Outrup, Henne.
  • I Gitte Burgdorfs lokale 4H klub; Lunde, Outrup, Henne er der 40 medlemmer.
  • Den sidste 4H klub blev stiftet sidste år i Alslev.

- Jeg vil i landsledelsen arbejde for at skabe sammenhold og vidensdeling på tværs af alle 50 klubber i 4H, siger Gitte.

Gitte Burgdorf er født og opvokset på landet på en kanin- og minkfarm i Orten. I dag bor hun med familien, mand og tre børn, på et nedlagt landbrug ved Outrup. Foto: Tatjana Johnsson

Sådan fungerer 4Hs folkevalgte ledelse

  • Det daglige styrende arbejde i 4H varetages af en folkevalgt landsledelse, som vælges af Landsmødet hvert år.
  • Formanden vælges særskilt for to år ad gangen.
  • Danmark er inddelt i fem områder, med hver sin områdeformand
  • Alle klubber har en bestyrelse med formand og kasserer
  • Gitte Burgfdorf Madsen er én af syv medlemmer af landsledelsen i 4H
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Ole flytter over til Knud

Annonce