Annonce
Vesterhavsposten

Michael om vin: De kan overraske, og man skal ikke gøre sig til smagsdommer

Brugsuddeler Michael Hilmar Nielsen i Nørre Nebel er vild med noget godt i glasset til jul og nytår. Her giver han anbefalinger til gode smagsopelvelser, og hvad de kan drikkes sammen med fra and til dessert. Foto: Tatjana Johnsson
Brugsuddeleren Michael ved en masse om vine. Et emne som han dyrker passioneret. Han ved, at der er lige så mange gode vine, som der er folk med forskellig smag.
Annonce

Nørre Nebel: De sidste to måneder af året sælges der rigtig meget vin i SuperBrugsen i Nr. Nebel.

- Med Coop i ryggen er vi Nordens største vinimportør med over 50.000.000 vinflasker årligt. Det betyder, at vi  op til jul og nytår kræser for kunderne med lækre vine i alle prisklasser, siger brugsuddeler Michael Hilmer Nielsen og tilføjer:

- Vin er mange ting, og man kan have vidt forskellige meninger om, hvad der smager godt også i forhold til prisen.

Annonce

Michael Hilmar Nielsen anbefaler:

- Den franske hvidvin Moillard Chablis, som er en tør og fyldig hvidvin fra Bourgogne, der har en frisk mineralsk smag og en god fylde. Den passer godt til det let-ferske. For eksempel fisk, kylling, salater, skaldyr, rejer og lignende, og hvorfor ikke til forretten nytårsaften.

- Rødvine fra det nordlige Italien og især Amarone er velkendte her i Nr. Nebel. Vinen Amarone della Valplicella Terre Di Verona 2017 har en skøn kraftig smag, fordi druerne bliver tørret i kasser, så væskeindholdet bliver mindre. Det giver en mere koncentreret saft. Gæringen gør, at en del af sødmen fra druen forsvinder, og derfor bliver den mere tør. Denne Amarone egner sig godt til kraftigt, krydret og fyldigt mad for eksempel til juleanden.

- Rødvinen Priorat Clos Essència del Siurana 2009. Priorat er et lille område i Catalonien, tæt på Barcelona. De seneste år er de blevet anerkendt som et af de bedste vinområder i verden. Vinene fra området er ikke så kendte i Coop endnu, men her byder vi på en unik vin, som består af et blend af fem forskellige druer med en fantastisk smag. Vinen har 15 måneders fadlagring på franske fade, og dens tørhed og intensivitet har overrasket mig.

- Vinens fylde og frugtige smag giver mig lyst til endnu mere, siger Michael Hilmar Nielsen, der foreslår, at den drikkes til fjerkræ og vildt.

- Champagnen Canard-Duchêne Demi-Sec Champagne kategoriseres i flere emner. For eksempel brut = tør og  sec = halvtør eller demi sec = halvsød. Denne Canard-Duchêne Demi-Sec Champagne er både halvtør og kraftig, og balancerer smukt mellem syre og sødme. Den gør sig rigtig godt til desserter, da vinens syre giver et godt modsvar til en eventuel dessertsødme, slutter brugsuddeler Michael Hilmar Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce