Annonce
Vesterhavsposten

Minibussen på plejehjemmet måtte skrottes: De vil samle ind, så beboerne ikke kun har en cykel

Fra venstre i baggrunden Gunnar Helsinghoff, Thomas Christensen og Peter Jøker. Forrest Lene Plauborg og Erhardt Jull, der etablerer end indsamling. Cyklen har plejehjemsbeboerne, men en minibus mangler i øjeblikket. Foto: Morten Nielsen
Tidligere sørgede kommunen for en minibus til plejehjemsbeboerne i Oksbøl. Tiden har ændret sig, så nu skal der skaffes en sådan bus med private midler.

Oksbøl: Minibussen var efterhånden 14 - 16 år, og den var saneringsmoden. I 2020 var det derfor slut med ture i bussen for Poghøj og Skovhøjs beboere - bussen måtte skrottes. Poghøj og Skovhøj er de to plejehjem i Oksbøl.


Vi går nu i gang med at få indsamlingen godkendt

Erhardt Jull, indsamler


Nu har en gruppe borgere sat sig for, at beboerne skal have en ny bus, så de  atter kan tage på udflugter. Derfor etableres der en indsamling, og én af initiativtagerne, Erhardt Jull, vurderer, at bussen kan køre de første ture med de ældre i efteråret.

Den bus, som fungerede i 14 - 16 år, blev betalt af den daværende Blåvandshuk Kommune, men den kunne altså ikke længere. Nu ligger Oksbøl i Varde Kommune, som også vil bidrage.

- Vi får betalt omkostningerne til minibussens drift af kommunen, siger Erhardt Jull

Men købsprisen dækker kommunen ikke.

Der er samlet penge ind

Der er allerede penge til bussen. Foreningen Poghøjs Venner har på grund af coronanedlukningerne en del penge. Nogle arrangementer for beboerne kunne ikke gennemføres.

- Vi har 20.000 kroner mere end forventet, siger Peter Jøker, som er formand for Poghøjs Venner. De 20.000 kroner går direkte til bussen.

Gunnar Helsinghoff, Lene Plauborg, Peter Jøker, Thomas Christensen og Erhardt Jull ved et af plejehjemmene i Oksbøl. Minibussen, de samler ind til, skal give beboerne livskvalitet og være et supplement til plejen.Foto: Morten Nielsen

Venneforeningen laver arrangementer med private biler, men de kan ikke erstatte en bus, vurderer Lene Plauborg, som har en mor på plejehjemmet. Det kræver en minibus, hvis kørestolsbrugere skal med, påpeger hun.

Gunnar Helsinghoff er også med, og han begrunder sit engagement med, at hans kone er beboer på plejehjemmet.

Annonce

Ansøgning til Civilstyrelsen

- Vi går nu i gang med at få indsamlingen godkendt, siger Erhard Jull.

Han har i den anledning sendt en ansøgning til Civilstyrelsen.

Hvis du vil støtte indsamlingen, kan du rette henvendelse til Erhardt Jull på telefon 2381 4219.

Borgergruppen vurderer, at det bør kunne lade sig gøre at indsamle de cirka 400.000 kroner til minibussen i Oksbøl. Mindre samfund end Oksbøl er lykkedes med tilsvarende indsamlinger.

Minibussen skal forsøde beboernes tilværelse, og har for eksempel været brugt til udflugter til vand og skov, fortæller teamleder Thomas Christensen.

Efter bussen blev skrottet i 2020, har der været en cykel på Poghøj. Den skal altså nu suppleres med en minibus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce