Annonce
Vesterhavsposten

Murer satte arbejdstiden ned, samtidig med at hans firma voksede

Murer Søren Poulsen er i gang med at bygge nyt domicil til sin virksomhed Murerfirmaet S. Poulsen. Der skal også være plads til hans kone Maja Poulsens klinik, Clinic M. Her står han i døråbningen mellem den kommende frokoststue og klinikken. Foto: Katrine Friisberg
Et liv med god tid til familien er ingen hindring for at drive en succesfuld virksomhed. Det har Søren Poulsen, indehaver af Murerfirmaet S. Poulsen, indset. Han har fået mere tid til familien, samtidig med at hans firma er vokset.

Outrup: På tre år er Søren Poulsens virksomhed vokset.

Han begyndte sin virksomhed Murerfirmaet S. Poulsen i januar 2019 med én medarbejder og hans hustru Maja Poulsen som bogholder. I dag tæller murerfirmaet udover ham selv og Maja fem svende, en arbejdsmand og en lærling.

Virksomhedens vækst betyder, at han, de fem medarbejder og al virksomhedens udstyr ikke længere kan være i den lejede hal, som de hidtil har holdt til i. Så nu bygger Søren Poulsen nyt domicil i udkanten af Outrup. Da hans kone Maja Poulsen, samtidig mangler et sted til sin klinik for permanent make-up, Clinic M, slår Søren Poulsen to fluer med ét smæk. Han bygger et nyt domicil med en hal på 250 kvadratmeter, et frokostrum og et teknik-rum. I en tilbygning får Maja Poulsen klinik med egen indgang.

Annonce

Jeg går meget op i, at dem jeg har ansat, har plads til familielivet.

Søren Poulsen
Mens Murerfirmaet S. Poulsens nye hal ligner mange andre haller, bevidner tilbygningen med plads til Clinic M om, at det er et murerfirma, som holder til her. Murstensbygningen huser ud over klinikken frokoststue og toilet. Foto: Katrine Friisberg

Arbejder mindre

Murerfirmaet S. Poulsen er vokset, selv om Søren Poulsen i løbet af sin tid som virksomhedsejer har ændret livsstil. Før var det ikke unormalt med arbejdsdage på ti timer. Nu bestræber han sig på at holde sin arbejdsuge på 37 timer plus lidt kontorarbejde.

- Jeg har altid arbejdet rigtig mange timer, siger han, men det var ikke sådan han ville leve, fandt han ud af sammen med sin kone.

- Vi kom til at kigge på, hvad man går glip af. Og man går glip af en masse i forhold til ens børns opvækst. Det fortryder jeg, fortæller Søren Poulsen.

Det har været en omvæltning at omlægge livet på den måde, men kun til det gode.

- Da jeg vænnede mig til det, kunne jeg godt se, at jeg har mange flere timer med min familie nu, end jeg havde før, siger han.

Derfor prøver han også at tilrettelægge arbejdet i virksomheden, så hans medarbejdere heller ikke skal lægge for mange timer i murervirksomheden.

- Jeg går meget op i, at dem jeg har ansat, har plads til familielivet. Vi fokuserer på kun at have overarbejde i meget små mængder. Det kan jeg se er vigtigt, for dem jeg har ansat, siger han.

I hallen er der 250 kvadratmeter til alt det udstyr, som Søren Poulsen har investeret i til virksomheden i løbet af de tre år, den har eksisteret. Foto: Katrine Friisberg
Annonce

Specialister i omfugning

Søren Poulsen blev selvstændig sammen med en af sine tidligere kolleger. De fandt ud af, at der var et marked for at specialisere sig i at omfuge huse. Det er stadig virksomhedens speciale at omfuge, altså fjerne fugen mellem murstenene på et hus og erstatte den med en ny. Det er et besværligt og beskidt arbejde, som mange murere ikke er vilde med.

Siden har virksomheden udvidet arbejdsopgaverne, så medarbejderne også udfører andre mureropgaver. For tiden er virksomheden for eksempel i gang med at bygge en ny præstebolig i Guldager. Men tre af medarbejderne arbejder stadig primært med at omfuge huse. Størstedelen af kundegruppen ligger i Esbjerg og tæller mest erhverv samt offentlige og halvoffentlige kunder som kommuner og boligselskaber.

FAKTA

Søren Poulsen, 34 år. Gift med Maja Poulsen, 31 år. Sammen har de Alberte på 6 år, Søren har Julie på 11, og Maja har Victoria på 10. Familien bor i Outrup.

Annonce
Vesterhavsposten

Tilflytteren Birgitte har flyttet Sportigan til det gamle apotek

Annonce
Vesterhavsposten

Boldklubben Vestkysten kåret som tredjebedste idrætsforening

Annonce
Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ny bankrådgiver i Nordea Bank Varde

Vesterhavsposten

Outlet og svigerdatter blev fast del af tøjbutik

Ugeavisen Varde

Udstilling i nyåbnet galleri reflekterer over livets gang

Vesterhavsposten

Butiksejer: ”Det ville være en katastrofe”

Vesterhavsposten

Biler, påskeæg, godter og gavekort er klar til AMOK Søndag

Ugeavisen Varde

Lokal maler nyfortolker det vestjyske landskab

Annonce