Annonce
Vesterhavsposten

Nørre Nebel: Politikerne er begejstret for kulturhus på skole

Det er kun en skitsetegning af det kommende Nørre Nebel Skole og Kulturhus, men det endelige resultat skal ligne, mener Holger Grumme (R) og Birger Filskov (S). Illustration: Varde Kommune
Et samlet byråd har godkendt at rive kulturhuset i Nørre Nebel ned.
Annonce

Nørre Nebel: Alle politikere i Varde Byråd har stemt for at rive kulturhuset i Nørre Nebel ned og flytte alle aktiviteter over på skolen. Flere af dem fortalte, at deres klare opfattelse er, at flertallet i Nørre Nebel bakker op om planen.

Ideen er oprindeligt opstået ud fra en økonomisk tankegang. Kommunen vil gerne have, at pladsen i kommunale bygninger kan bruges til flere formål, så kommunerne samlet set får mindre bygningsmasse at vedligeholde. Men der er også andre fordele end det økonomiske, mente politikerne under byrådsdebatten:

- Jeg tror, vi styrker skolen og kulturlivet i Nørre Nebel, sagde Mads Sørensen (V).

- I det her hus vil generationer mødes, og det, tror jeg, vil give byen nerve, sagde løsgænger Steen Holm Iversen.

Annonce

Riv det hurtigt ned

Blandt andre Birger Filskov (S), der selv er fra Nørre Nebel, påpegede, at han ønsker, at kulturhuset rives ned, så snart alle aktiviteter er flyttet over på skolen.

- Vi kan ikke tåle flere spøgelsesbygninger derude, sagde han og henviste til det tidligere rådhus, der har stået tomt siden 2006.

Han og Holger Grumme (R) opfordrede også til, at byggeriet kommer til at ligne skitsetegningerne. Det er det, som de mennesker, der har deltaget i et arbejde med at designe det kommende hus, forventer, mente de. Steen Holm Iversen mente, at det kunne løses ved, at kommunen fortsætter med at inddrage lokale - også de skeptiske lokale - i arbejdet, når der nu skal være licitation, og håndværkerne senere går i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Annonce