Annonce
Vesterhavsposten

Naturforening: Kommune gav tilladelser til at bygge sommerhuse i beskyttet natur

På Holmsland Klit er der, i strid med naturbeskyttelsesloven, blevet bygget 210 sommerhuse i beskyttet natur. Nu klager Danmarks Naturfredningsforening og håber, at regeringen vil gå ind i sagen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: I løbet af de seneste 27 år har Ringkøbing-Skjern Kommune - og før da den gamle Holmsland Kommune og Ringkøbing Amt - løbende givet tilladelse til at bygge 210 sommerhuse i naturbeskyttet klithede ved Vesterhavet og derudover givet tilladelse til 380 øvrige byggesager om til- og ombygning i strid med naturbeskyttelsesloven.

Det er man utilfreds med hos Danmarks Naturfredningsforening. Reglerne i naturbeskyttelsesloven er nemlig ret simple. Hverken private lodsejere, kommuner eller stat må bygge i beskyttede naturområder uden dispensation fra naturbeskyttelsesloven.

- Men disse regler er langt fra blevet fulgt, og det er stærkt problematisk, da det udvander beskyttelsen af vores kystnatur, som i forvejen er under voldsomt pres, siger afdelingschef i Danmarks Naturfredningsforening Morten Pedersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Ministre på banen

Efter kritik fra Danmarks Naturfredningsforening anerkendte Ringkøbing-Skjern Kommune, at sommerhusbyggeriet er sket i strid med naturbeskyttelsesloven. Men samtidig mener kommunen, at der er skabt så store samfundsmæssige værdier i form af sommerhuse, at en genetablering af naturområderne ikke vil være samfundsøkonomisk forsvarligt.

Naturfredningsforeningen har valgt at påklage sagen, fordi foreningen frygter, at sagen vil danne præcedens. Danmarks Naturfredningsforening har rettet henvendelse til både Miljøministeren og Erhvervsministeren og opfordret til, at ministrene hjælper Ringkøbing-Skjern Kommune med en reel juridisk og naturfaglig udredningen af situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Annonce