Annonce
Vesterhavsposten

Ny bagermester: Håndelaget glemmer man ikke

Den 42-årige Jesper Frahm har altid haft en drøm om at blive bagermester. Foto: Karin Kjærsgaard

Den 42-årige Jesper Frahm fortæller, at det har altid været en drøm at blive bagermester. Det blev han den 5. april, da han overtog Hardy's Bageri efter Hardy Christensen, der døde for et år siden.

Annonce

Nørre Nebel: Jesper Frahm trykker hurtigt og med øvet hånd to "streger" borgmestermasse fra sprøjteposen ud på de ovale deje, som ligger på bordet. Han giver dejene en streg creme efterfulgt af rosiner og kanel, trykker dejen sammen over indholdet og former dem en efter en til en krans - en blåbjergkrans.

Selv om det er godt ti år siden, at den 42-årige Jesper Frahm forlod bagerfaget for at få småbørns-familien til at hænge sammen, har han ikke glemt sit håndværk.

Jesper Frahm i butikken sammen med Birgit Madsen, som også var ansat, da han var i lære som bager. Hun har nemlig været ansat i Hardy's Bageri i 31 år. Foto: Karin Kjærsgaard
Annonce

Første arbejdsdag

- Det glemmer man aldrig. Det er ligesom, når man en gang har lært at cykle, så hopper man bare op og cykler - man kommer hurtigt ind i det, når man arbejder med dejene, siger Jesper Frahm.

Han havde første arbejdsdag som bagermester den 5. april og møder i bageriet klokken 2.30 sammen bagersvendene, dem har han arbejdet sammen med tidligere på året.

- Jeg hjalp til i bageriet i januar og februar i weekender og mandage, når jeg kunne, fortæller han.

Bagermester Jesper Frahm med en plade med flødeskumskager, som konditor Anette Dammark Simonsen - i baggrunden - er mester for. Foto: Karin Kjærsgaard
Annonce

Gerne tilbage

Jesper Frahm kender også rummet og maskinerne og tre af de ansatte fra sin tid som lærling. Han blev nemlig udlært i bageriet i 1996.

- Tingene ligner sig selv, men man gør tingene på en anden måde. Der er kommet nye typer af brød og kager, siger den nye bagermester.

Han understreger, at selvom han har været væk fra faget nogle år, har han aldrig mistet lysten til at være bager og har altid godt kunnet tænke sig at komme tilbage.

- Når jeg har besøgt kammerater, der er bagere, så har det kriblet i fingrene, siger Jesper Frahm og smiler.

Jesper Frahm i gang med at lave Blåbjergkranse. Foto: Karin Kjærsgaard
Annonce

En drøm opfyldt

En ting er at vende tilbage til bagerfaget, noget andet er at blive bagermester og få sit eget bageri.

- Det har altid været en drøm, og jeg har arbejdet lidt med tanken og ville gerne med i Hardy's Bageri. Men dengang var Hardy (afdøde bagermester Hardy Christensen, red.) 52 år, og han var ikke klar til at slippe det, fortæller Jesper Frahm.

Annonce

Udvikle produkter

Den nye bagermester har ingen umiddelbare planer om at foretage ændringer her og nu.

- Det kører videre, som det altid har gjort - med godt brød og gode kager i butikken, siger Jesper Frahm og tilføjer:

- Men på sigt skal der ske noget. Vi skal have udviklet nye produkter inden for brød, flutes og kager.

Jesper Frahm ændrer på et tidspunkt også navnet fra Hardy's Bageri til Nr. Nebel Bageri. Hvornår det sker, har han ikke sat tidspunkt på.

Det har han til gengæld på receptionen i anledning af overtagelsen af bageriet. Den finder sted fredag den 20. april klokken 14-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce