Annonce
Vesterhavsposten

Ny café og isbar i Oksbøl vil samle byen

- Vi har brugt tid på at finde ud af åbningstider og sortiment, og vi begynder at nærme os, siger Jimmi Thomsen om den nye cafe og isbar i Oksbøl. Foto: Kirstine Høj
Da Smedetorvets Café & Is åbnede skærtorsdag i påsken, var det med feststemning, taler, musik og en masse fremmødte, der trodsede det kolde gråvejr og støttede op om Oksbøls nye café og isbar.

Oksbøl: Skærtorsdag klokken 11 gik det løs med indvielsen af Smedetorvets Cafe & Is, Oksbøls nye café og isbar.

Lokale musikere stod for lydbilledet, der blandede sig med summen fra de fremmødte. Uddeler ved SuperBrugsen Oksbøl Jimmi Thomsens skønner, at 300 var til stede i løbet af dagen.

Oksbølgensere har et sted at tage hen, og samtidig er det også en destination også for turister.

Jimmi Thomsen

Til indvielsen holdt borgmester i Varde Kommune Mads Sørensen (V) åbningstale, og formand for brugsforeningen Kim Berg og Henrik Vej Kastrupsen fra Oksbøl Borger- og Erhvervsforening havde også ord at sige i dagens anledning.

Annonce

Der blev serveret fadøl fra et telt på Smedetorvet, som er beliggende mellem SuperBrugsen Oksbøl og Smedetorvets Café & Is.

- Vi grillede på Torvet, og folk cirkulerede. Der var helt sort af mennesker, siger Jimmi Thomsen.

Helt ekstraordinært havde SuperBrugsen Oksbøl fået lov til at holde åbent skærtorsdag og helt til kl. 17. Lige over for havde Smedetorvets Café & Is åbent til kl. 19.

Hanne Hansen er kvinden bag disken i den nye cafe og isbar, mens Jimmi Thomsen er fra Brugsen. Det er bestyrelsen i Brugsforeningen, der står bag det nye initiativ. Foto: Kirstine Høj

Drøm om et samlingspunkt

Bestyrelsen i brugsforeningen vil skabe noget til gavn for forretningen og samtidig for byens fællesskab.

Derfor er intentionen med Smedetorvets Café & Is også, at det kan tjene som samlingspunkt for Oksbøl og skabe aktivitet og liv, udover at turister, cykelryttere, motorcyklister og andre også kan kigge forbi.

- Oksbølgensere har et sted at tage hen, og samtidig er det også en destination også for turister, siger Jimmi Thomsen.

Allerede nu kigger motorcyklister og folk fra Varde forbi for at få en is. Snakken om Oksbøls nye sted spreder sig hurtigt.

Ugen efter åbningen udgjorde det nye sted rammen for et kombineret foredrag og workshop om babymad, hvor 21 kvinder mødtes en formiddag. Nyheden spredtes via SuperBrugsen Oksbøls Facebook-side. Smedetorvets Café & Is’ egen Facebook-side kommer snart.

Der var fest og hygge ved åbningen i påsken. PR foto
Annonce

Hverdagen indfinder sig

Siden åbningen er det ifølge Jimmi Thomsen gået over stok og sten med kundeopbakningen til det nye projekt, selvom hvedebrødsdagene er ved at være lidt ovre, og hverdagen har indfundet sig.

- Vi har brugt tid på at finde ud af åbningstider og sortiment, og vi begynder at nærme os, siger Jimmi Thomsen.

Indtil videre er åbningstiderne landet på kl. 11-18 i hverdagene og søndag samt kl. 11-20 fredag og lørdag. Da Vesterhavsposten var på besøg, var der ved at blive lavet toiletter til caféen.

Lokationen har også en håndværker-historie, idet der i fordums tid lå en smedje på stedet – deraf torvets navn: Smedetorvet - og det nye steds navn: Smedetorvets Café & Is.

Indtil videre er åbningstiderne landet på kl. 11-18 i hverdagene og søndag samt kl. 11-20 fredag og lørdag. Foto: Kirstine Høj
Annonce
Vesterhavsposten

Tilflytteren Birgitte har flyttet Sportigan til det gamle apotek

Annonce
Vesterhavsposten

Boldklubben Vestkysten kåret som tredjebedste idrætsforening

Annonce
Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ny bankrådgiver i Nordea Bank Varde

Vesterhavsposten

Outlet og svigerdatter blev fast del af tøjbutik

Ugeavisen Varde

Udstilling i nyåbnet galleri reflekterer over livets gang

Vesterhavsposten

Butiksejer: ”Det ville være en katastrofe”

Vesterhavsposten

Biler, påskeæg, godter og gavekort er klar til AMOK Søndag

Ugeavisen Varde

Lokal maler nyfortolker det vestjyske landskab

Annonce