Annonce
Vesterhavsposten

Ny forpagter til landets ældste vandrerhjem Solfang

Solfang er som en tidslomme med køjesenge, fællesbad og toiletter, hvor gæsterne kommer tæt på hinanden. Noget som Mette Klitgaard selv er vild med. Foto: Henrik Reintoft
Den 52-årige folkeskolelærer Mette Klitgaard fra Varde er vild med vandrehjem. Nu har hun forpagtet Solfang fra 1937 i Henne Strand.
Annonce

Henne Strand: Landets ældste vandrehjem, Solfang, ligger i Henne Strand. Det er opført i 1937, og det har netop fået nyt forpagterpar. Det er Mette (52) og Kristian Klitgaard (50) fra Varde.

Forpagtningen bliver et familieprojekt, hvor også hendes forældre smøger ærmerne op og tager del i arbejdet.

Mette Klitgård er skolelærer på Lykkegårdsskolen i Varde og fortsætter med det.

- Jeg havde håbet på, at jeg kunne vente, til jeg gik på efterløn. Men nu bød muligheden sig, siger Mette Klitgaard om forpagtningen af Solfang.

Og måske er det faktisk den bedste måde at få foden indenfor et vandrehjem.

- Det er overskueligt, og her sætter jeg ikke mit liv over styr og kan fortsætte mit arbejde, siger Mette Klitgaard.

Vandrehjemmet Solfang er selvbetjent af gæsterne via en nøgleboks. Hun vil efter skoletid hver dag lige køre forbi Solfang. Og hun og familien ved om nogen, hvad de går ind til.

Selv har hun været på rygsæksrejse et år og overnattet på utallige vandrehjem verden over. Og når familien på fire har været på ferie, så har de oftest boet på vandrehjem. Så hun har boet på langt over 100 vandrehjem selv.

Solfang

  • Vandrehjemmet Solfang åbner den 2. juni og lukker ned den 6. september. Solfang fra 1937 har 12 værelserne med plads til 40 gæster. Der er et mindre køkken, ligesom der er en stor sal.
  • Uden for sæsonen er det muligt at leje Solfang til fester og lignende.
  • Mette og Kristian Klitgaard bor i Varde og har to døtre. Det er Sille (23), der læser til ingeniør, og Lærke (16), der går på Brejninggaard Efterskole.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce