Annonce
Vesterhavsposten

Ny hundetræner: Min undervisning er alt andet end kæft, trit og retning

Mie Boje Sommer Isaksen har startet sin egen virksomhed Vesterhavshund med hundetræning af forskellig karakter. Privatfoto
Mie har fire job for at kunne udleve sin drøm som nystartet hundetræner og mor til tre små børn.
Annonce

Nørre Nebel: Der er stadig enkelte virksomheder, der kan holde åbent i en tid med coronarestriktioner. Et firma, der kan, er Vesterhavshund, der tilbyder hundetræning for hunde i alle aldre.

- Jeg er opmærksom på situationen og tager de forbehold, der skal til, siger 32-årige Mie Boje Sommer Isaksen og tilføjer:

- Jeg har små hold med fire hunde og deres ejere af gangen udenfor, og vi holder stor afstand mellem hinanden. Da Danmark lukkede ned første gang i marts, lukkede jeg op for mit nye erhverv og måtte allerede dengang supplere med blandt andet virtuel hvalpetræning, og det kan jeg forsat gøre.

Annonce

Små børn og uddannelse

Mie er også mor til tre mindre børn i alderen tre, fem og syv år.

Tre til syv år er Mie Boje Sommer Isaksens tre børn, derfor brugte hun lidt længere tid på uddannelsen til hundetræner i Odense. Privatfoto

- Derfor fik jeg lov til at tage min hundeadfærds- og klikkerinstruktøruddannelse i Odense over lidt længere tid og brugte to år på den, siger Mie, der tidligere har været frivillig ved Blåbjerg Hundeforening.

Mie Boje Sommer Isakses drøm om at være hundetræner er gået i opfyldesle, men hun supplerer med flere job og salg af grøntsager, for at det kan løbe rundt økonomisk. Privatfoto

Oprindelig er Mie uddannet produktionsleder inden for landbrug, men for at få det hele til at løbe rundt som selvstændig, supplerer hun med rengøringsjob af sommerhuse og med et job som gravermedarbejder ved Sønder Bork Kirke.

- Vi sælger også hjemmedyrkede grøntsager her på gården, siger Mie, der bor på en nedlagt landejendom lige ved skinnecyklerne i Nørre Nebel.

Annonce

Varieret hundetræning

Mie har forskellige hold og tilbud til unge som ældre hunde, trænede og utrænede.

- Jeg tilbyder blandt andet hvalpetræning fra 8-26 uger, og så har jeg et "bandithold", siger Mie med et smil, hvor det typisk er unge hunde, der skal lære noget om fokus i alderen 8-16 måneder, for der er hundene meget hormonfyldte. Her er vi normalt fra 2-4 deltagere, forklarer hun.

Mie har også et hold med miljøtræning.

- Det kan være mange forskellige miljøer, vi træner i. Hundene skal føle sig trygge, før de kan lære at gå for eksempel pænt i snor i bymiljø eller med tilvænning af anden slags for eksempel blandt andre dyr. Vi træner ofte i Nørre Nebels Dyrehave og hilser på andre firbenede venner, siger Mie, der også har et "stjernehold" med hunde, der gerne vil lære endnu mere.Det kan være mange forskellige miljøer, vi træner i. Hundene skal føle sig trygge, før de kan lære at gå for eksempel pænt i snor i bymiljø eller med tilvænning af anden slags for eksempel blandt andre dyr.

Mie Boje Sommer Isaksen, hundetrænerAnnonce

Vild med hunde i Irland

Mie har altid elsket hunde, men fik ikke lov til at have en som barn.

Klikkertræning

  • Klikkertræning er baseret på indlæringsprincipper.
  • Klikkeren bruges til indlæring af nye øvelser.
  • Klikkeren (eller en anden kort lyd) er et markørsignal, der markerer øjeblikket, hvor hunden gør det, man gerne vil have den til, og så belønnes hunden straks.
  • Det gør, at hunden lærer hurtigere.
  • En hund gør nemlig kun det, der kan betale sig.
  • Ved klikkertræning opnår man selvstændige, kreative hunde, der selv tilbyder adfærd, og ikke mindst bliver hundene mentalt stimuleret.
  • På hvalpeholdene bruges også klikkertræning, men uden en klikker. Hver gang hunden gør det, vi gerne vil have, så belønner vi. Det er klikkertræning i sig selv.
  • Med klikkeren kan vi bare gøre timingen mere præcis.

- Da jeg senere i livet var i Irland i praktik i forbindelse med min landmandsuddannelse, var jeg på en gård med mange hunde af forskellige racer, og her blev min hundeinteresse for alvor vakt, fortæller hun.

Da Mie kom hjem flyttede hun for en tid sammen med sin bror, og de fik endelig en hund.

- Der skulle gå næsten 20 år, før jeg for alvor fandt ud af, hvor meget hunde kan betyde i ens hverdag, og det er en erkendelse jeg aldrig nogensinde slipper igen, understreger Mie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Mor og datter må  knokle hårdt for at sælge mindre tøj: Men de har fundet en lille sti ud af nedlukningsdepression

Annonce