Annonce
Vesterhavsposten

Ny kok inviterer til andejagt på Fahl Kro

To stolte jægere efter andejagt start 1900-tallet ved Fahl Kro i Hemmet. PR-Foto
Annonce

Hemmet/Bork: Der var engang, hvor man dagen inden andejagten gik ind og mødtes i stuerne på Fahl Kro i Hemmet og fik sig en skål i øl og brændevin, lyder det i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Museum.

Det kom der nok en del røverhistorier ud af om alle de ænder, man tidligere havde skudt.

Annonce

Ny kok fuld af ideer

Den gamle tradition blev mandag den 31. august atter taget op med et traditionelt sildebord i de fantastiske rammer på Fahl Kro. Det var Ringkøbing-Skjern Museums nye kok, Ann Christine (Stinne) Jensen, der havde fået idéen:

- Det skal fejres, at andejagten går ind - og det skal fejres på Fahl Kro.

Stinne er selv ivrig jæger og fik derfor hurtigt stablet et arrangement på benene.

Historierne om Fahl Kro er mange, og det var netop en af dem, Stinne havde taget udgangspunkt i. Tipperne og Værnengene, hvor Fahl Kro ligger, har i mange år tiltrukket gæster - og særligt det rige dyreliv har tiltrukket jægere.

Ringkøbing-Skjern Museums nye kok, Ann Christine (Stinne) Jensen, havde fået idéen til fejring af, at andejagten er gået ind. Det foregik på Fahl Kro. Man kan skyde ænder frem til den første januar. Privatfoto
Annonce

Kroens høns måtte skydes for en krone

Dengang i starten af 1900-tallet, da krofatter Simon Sommer drev kroen, kunne jægerne enten gøre sig klar til den kommende dags jagt eller prale af dagens bytte i kroens stuer. Og havde jægerne slet ikke heldet med sig, siges det, at Simon Sommer lod dem skyde en af kroens høns for en krone.

Ingen høns led dog overlast da, Ringkøbing-Skjern Museum inviterede jægerne indenfor - det gjorde en del sild til gengæld! Den nye kok havde nemlig sørget for det helt store sildebord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Lokal dyrepark findes det?

Annonce